Han har en lang og internasjonal merittliste fra hotell- og konferansebransjen å vise til og ble i fjor vår ansatt som viseadministrerende direktør i Oslofjord Convention Center. Nå tiltrer Arild Sjødin som administrerende direktør ved Britannia Hotel, og han begynner i jobben 1. mars.

– Det er utrolig spennende med alt som har skjedd med Trondheim de siste årene. Og Britannia har jo blitt en destinasjon i destinasjonen. Jeg har fulgt utviklingen av hotellet tett, sier Sjødin, når vi møter ham på Britannia mandag formiddag.

– Noen har turt å satse her

– At dette skjer i Trondheim er ganske uvanlig. Ikke minst med tanke på mat, drikke, stemning og liv, det skjer så utrolig mye her. Og Britannia er en gammel dame som har våknet ordentlig til live. Den begeistringen de har klart å skape, gjesteopplevelser på et høyt internasjonalt nivå, det er fantastisk. Det er noen som har turt å satse her, sier han,

– Hva blir nytt med deg som direktør?

– Det er ingenting feil med det som er, men det som blir litt annerledes er at jeg skal forsøke å spisse driften. Jeg har blitt tatt inn her for å dra det videre og utvikle dette sammen med de andre ansatte. Dette er ikke noe «one-man-show», dette gjør vi sammen, sier Sjødin.

Arild Sjødin tar over etter Ida Dønheim, som har vært konstituert direktør siden november. Odd Reitan er glad for å ha henne med videre til verdiskolen og Britannia Akademiet. Foto: Mariann Dybdahl

Russ i Trondheim

Sjødin er født i Kristiansand, hadde barneårene i Narvik, og kom til Trondheim som 13-åring. Her gikk han på Charlottenlund ungdomsskole, og på Gerhard Schøning videregående, der han var russ i 1989. Han har mer enn 30-års ledererfaring fra en rekke hoteller.

Nå flytter han hjem til Trondheim for å ta over stafettpinnen etter Ida Dønheim, som har vært konstituert direktør siden Mikael Forselius sluttet 1. november i fjor.

– Det har vært veldig artig og et ærefullt oppdrag, og jeg får gleden av å jobbe videre i morselskapet, tett på verdiene og strategi, sier Dønheim.

Fortsetter på en litt annen måte

Hun går over i en rolle i holdingselskapet i Reitan AS, hvor hun skal jobbe med verdiskolen og Britannia Akademiet som er hotellets interne kulturtreningskonsept.

– Å være Britannia-direktør er den mest takknemlige hotelldirektørjobben, men også den mest krevende. Og jeg får fortsette med Britannia på en litt annen måte, så dette blir veldig bra, sier Dønheim.

Internasjonal karriere

Den nye hotelldirektøren jobbet i Rica-systemet før han tok fatt på sin internasjonale karriere i Baltikum, Tyskland og Midtøsten. Han har også ledererfaring fra Kempinski-kjeden Tyskland og De forente arabiske emirater, der han eksempelvis ledet Emirates Palace Hotel i to forskjellige stillinger.

– Dette begynner å bli akkurat sånn som jeg drømte om, sier Odd Reitan. Foto: Mariann Dybdahl

– Han har en del erfaring fra internasjonale hoteller som jeg tror vil bringe med seg noe nytt. Og vi vil være blant de beste, så dette er viktig for oss. Jeg kjenner på meg at vi virkelig er på vei til noe, jeg merker det på stemningen her. Dette begynner å bli akkurat sånn som jeg drømte om, sier Odd Reitan, og tilføyer:

– Og vi får med Ida videre for å bygge kompetansen på hotell og restaurant. Så dette blir viktig og bra fremover, sier Reitan.

Oppvokst i hotellfamilie

Sjødin er utdannet ved Norsk Hotellhøgskole og har en Executive MBA fra Neoma Business School i Frankrike.

Han tar med seg mange års internasjonal erfaring fra en rekke andre femstjernershotell når han nå flytter tilbake til Trondheim. Sjødin er oppvokst i en hotellfamilie. Hans far, Arnold Sjødin, var tidligere direktør for Royal Garden hotell.

– Og du har allerede begynt å snakke litt trøndersk, skyter Berit Hvalryg, presseansvarlig i Reitan inn.

– Åh, ja. Gi mæ to måneder, så e æ der, sier Sjødin.