Deler ut millioner til nye studentboliger i Trondheim

Regjeringen har tildelt 600 millioner kroner til studentboligprosjekter som skal resultere i 1.630 nye studentboliger, deriblant 435 nye studentboliger på Nardo i Trondheim.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) sier målet er å dempe smtitepresset. Foto: Fredrik Hagen / NTB

I alt er det gitt støtte til 17 prosjekter fordelt på sju studentsamskipnader og én stiftelse, skriver regjeringen i en pressemelding tirsdag morgen.

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (SiT) er samskipnaden som har fått tilskudd til flest nye studentboliger. De har blant annet fått 162 millioner kroner i tilskudd til bygging av 435 nye studentboliger på Nardo i Trondheim.

Fire av prosjektene til Sit er knyttet til kjøp av eiendom som skal bygges om til nye studentbosteder, mens de resterende ni er nybyggprosjekt, melder regjeringen selv.

Samtidig får Studentsamskipnaden (SiO) 130 millioner kroner til bygging av 350 nye studentboliger på Kringsjå i Oslo.

Studenter og eldre

Det er også satt av 7,5 millioner kroner i tilskudd til et prosjekt der sykehjem og omsorgsboliger skal kombineres med studentboliger. Der skal studentene få redusert leie ved å delta i sosiale aktiviteter sammen med eldre. Det er foreløpig ikke avgjort hvem som skal drive prosjektet.

I 2020 er det forøvrig satt i gang bygging av over 2200 studenthybler i Norge.

Ikke store forsinkelser

- Studentbosteder bidrar til et trygt og rimelig botilbud for studentene gjennom studietiden. Derfor har regjeringa prioritert å bygge historisk mange studentbosteder. Sidan 2014 har det kommet pengar til 17 650 studentbosteder, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) til regjeringens nettside.

- Det er gode nyheter både for byggebransjen og studentane at det ikke har vært store forsinkelser av studentbustadbygging grunnet korona. Det betyr at vi kan se frem til innflyttingsklare studentbosteder om ikke alt for lenge, sier Asheim.