Hanne Kristine Rønning fra Rissa var i en periode sjef på to butikker samtidig, og hadde da ansvar for 30 ansatte. Da var hun 22 år.

Nå er hun blitt 23, er den yngste sjefen i Europris-kjeden og har ansvar for én av de største butikkene.

– Jeg tror jeg har tjent på at jeg er flyttbar, i tillegg til at jeg elsker jobben min. Jeg har heller vært på jobb og utviklet meg, og ofret mye privattid, sier Rønning.

Europris opplyser på sine nettsider at de har over 260 butikker i landet. I en pressemelding skriver de at Hanne Kristine er den yngste butikksjefen i Europris-kjeden.

Begynte som 14-åring

Rønning tar seg tid til å prate med Fosna-Folket på telefon under åpningen av ny Europris-butikk på Lade, torsdag ettermiddag. Butikken er på 1760 kvadratmeter.

– Vi stengte ned butikken i det gamle lokalet 18.oktober, også åpnet vi i dag. Det er en suksess. Jeg kunne ikke drømt om bedre. Innen klokket 13:00 hadde vi 500 betalende kunder innom og det er før folk er ferdig på jobb. Det blir nok ei åpningshelg uten like, sier hun gledelig.

Karrieren hennes startet under en arbeidsuke da hun gikk på Stadsbygd skole. Da jobbet hun én uke på Europris i Rissa. Allerede helgen etter at hun var ferdig, ringte sjefen og spurte om hun kunne jobbe.

– Da var jeg 14 år. Jeg takket ja og ble senere ansatt som tilkallingshjelp. Ikke så lenge etter fikk jeg 40 prosents stilling, og da gikk jeg elektro på videregående samtidig.

– Naturlig for meg

Rønning forteller at da hun i utgangspunktet skulle bli elektrikerlærling, fant ut at hun trivdes bedre i butikk. Etter den tid har hun jobbet ved flere Europrisbutikker i landet.

– Jeg har jobbet i Mosjøen, Bjugn og Nordfjordeid, før jeg ble assisterende butikksjef på Meråker. Det var jeg et halvt år, før jeg etter hvert ble butikksjef som 21-åring. Etter et halvt år til var jeg også butikksjef på Lade i Trondheim, og hadde to butikker, sier hun.

– Hvordan synes du er å være så ung, men allikevel ha så mye ansvar?

– Det er en kompliment at jeg får være sjef. Det hjelper meg med å bli mer selvsikker, og jeg får bekreftet at dette er noe jeg kan. Jeg er også én av de yngste i vår butikk og har mange ansatte som er eldre enn meg, men de hjelper meg med ting jeg trenger hjelp til, svarer Rønning, og fortsetter:

– Jeg var kaptein på fotballaget også, så jeg tror det ligger naturlig for meg å lede et team. Nå har jeg ansvar for elleve ansatte, men i en periode hadde jeg 30.

Europris-medarbeidere på Lade klare for butikkåpning. Til sammen er de 12 ansatte ved butikken. Fra venstre: Ida Leithe, Hilde Skjærbusdal (assisterende butikksjef), Hanne Kristine Rønning (butikksjef), Vilde Merethe Rønning, Sindre Gjønnes, Carina Bjørkevoll og Ina Charlotte Aagesen. Foto: Privat

– Opp og frem

Arbeidshverdagen hennes går ut på å gjøre kunder fornøyde, være en god leder for sine ansatte, generell butikkdrift og budsjettering, beskriver hun.

– Også må jeg passe på at tallene er grønne, sånn at jeg ikke bruker mer enn det jeg skal, sier Rønning.

– Hvilke fordeler tror du det har å være en ung leder?

– At man er veldig engasjert, har planer og vil opp og frem. Det lønner seg nok for bedrifter å ha inn litt ungt blod.

Vil klatre i kjeden

– Får du noen reaksjoner på alderen din?

– Det er litt artig når kundene kommer inn å spør etter daglig leder, for jeg ser at de blir sjokkerte når jeg sier at det er meg. Det er ingenting negativt, bare positivt, understreker hun.

Rønning bor i Trondheim, men er ofte hjemme i Rissa i helgene og feriene. Men om hun flytter tilbake igjen, det er hun usikker på.

– Nå trives jeg veldig godt her, men målet mitt er å klatre i kjeden. Hovedkontoret ligger i Fredrikstad, så det kan godt tenkes at jeg ender opp der. Men jeg har ikke akkurat dårlig tid, avslutter hun.