Investerer 4,8 milliarder i nytt kjøpesenterselskap - surnadaling blir toppsjef

Flere norske investorer går sammen i et nytt kjøpesenterselskap, Aurora Eiendom AS. Lars Ove Løseth (29) fra Surnadal blir øverste leder for satsingen.

Lars Ove Løseth Foto: Aurora Eiendom

Investorene Petter Stordalen, Lars Løseth, Johan Johannson, Marius Varner og Christian Ringnes investerer til sammen nær en milliard kroner i selskapet, ifølge en pressemelding.

– De som tror at fysisk handel tilhører fortiden, tar feil, sier Petter Stordalen, som blir styreleder og en av eierne i Aurora Eiendom. Lars Ove Løseth (29) blir altså administrerende direktør for det nye landsdekkende kjøpesenterselskapet. Han er administrerende direktør i Alti Forvaltning i dag. Hovedkontoret i Aurora skal også ligge i Surnadal.

LES OGSÅ: De skal utvide kjøpesenter - har store planer (+)

Samspill

- Fremtidens handlevaner er ikke enten netthandel eller fysiske butikker, det er begge deler i et godt samspill. Husk at vi mennesker er sosiale vesener som vil ut og møte venner og familie, snakke med fagfolk eller benytte sentrenes utvalg av tjenester og aktiviteter, sier Lars Ove Løseth, i en pressemelding.

Aurora Eiendom ønsker et bredt og langsiktig eierskap, og tar sikte på å hente inntil to milliarder kroner i aksjekapital i juni, hvorav 1,377 milliarder kroner er forhåndstegnet av elleve hjørnesteinsinvestorer.

Selskapet skal bli en av Norges ledende eiere av kjøpesentre, og har allerede inngått en bindende avtale om å overta fire kjøpesentre fra Steen & Strøm AS: Vinterbro Senter i Ås kommune utenfor Oslo, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø og Nordbyen i Larvik (eid 50 prosent av KLP, som også selger sin andel til Aurora). Kjøpesentrene hadde en samlet omsetning på drøyt 3,2 milliarder kroner i fjor, melder selskapet.

Aurora Eiendom har også inngått en intensjonsavtale om å kjøpe ytterligere ett stort norsk kjøpesenter for cirka 1,8 milliarder kroner. Totalverdien av de fem sentrene er 4,8 milliarder kroner. Aurora Eiendom planlegger børsnotering på Euronext Growth mot slutten av året.

Følg MN24 på Facebook

Emisjon

I tillegg til denne innledende plasseringen på 1,377 milliarder kroner vil det i perioden 7. - 18. juni bli gjennomført ytterligere en emisjon på inntil 623 millioner kroner, hvor andre investorer vil ha muligheten til å tegne seg til samme vilkår. Tilretteleggerne har allerede mottatt betydelig tegningsinteresse, heter det i en pressemelding fra Aurora Eiendom.

Følg MN24 på Linkedin