Får en ny sjanse:

Møller Medvind ansetter de med hull i CV’en

24-åringene Jim og Brynjar har endelig fått fast jobb. Det skjedde gjennom konseptet Møller Medvind, som nå er etablert i Trondheim.

Jim (24) møter en av gründerne, Bjørn Erik Tangen, første gang under den offisielle åpningen av Møller Medvind Trondheim. Foto: Møller Bil

Møller Medvind ble etablert våren 2017, åpnet på Alnabru i 2018 og har inngått et samarbeid med Nav Oslo. Møller Medvind er tilknyttet Møller Bil-konsernet og skal hjelpe spesielt mennesker under 30 år som står utenfor arbeidslivet, med arbeid innen klargjøring og bilpleie. På denne måten får de nyttig arbeidserfaring.

I Oslo er det for tiden 40 ansatte, og alle Møller Bil forhandlere i Stor-Oslo benytter Møller Medvind for klargjøring av biler.

- 22 av de 40 har allerede fått fulle, faste stillinger. Det er ganske uvanlig i inkluderingsbransjen, men er i vårt DNA, forteller en av gründerne og daglig leder i Møller Medvind, Mari Førde.

Offisiell åpning i Trondheim

Nylig kom Førde og medgründer og styremedlem Bjørn Erik Tangen til Trondheim for offisiell åpning av selskapet og for å informere alle ansatte på Møller Bil i Trondheim om konseptet.

- Dette er noe alle ansatte er veldig stolte av å få være en del av, forteller daglig leder ved Møller Bil Trondheim, David Sullivan.

Og for ikke lenge siden ble to unge gutter fra Nav i Trondheim ansatt hos Møller Medvind: Jim og Brynjar, begge 24 år. Det var mange aktuelle kandidater, men de to utmerket seg, ifølge Gunnar Voldmo, som er avdelingsleder ved Klargjøring hos Møller Bil og Møller Medvind i Trondheim.

F.v. Bjørn Erik Tangen, Jim, David Sullivan - daglig leder Møller Bil Trondheim, Brynjar og Mari Førde. Foto: Møller B

De ansatte i Møller Medvind i Trondheim skal jobbe sammen med resten av de på klargjøringsavdelingen, som sikrer at bilene ser bra ut når de skal ut til kunder. Både nye og brukte.

LES OGSÅ: Ny look for bilgigant

Skryt fra Nav

Møller Medvind jobber tett sammen med Nav i Trondheim. Markedsrådgiver i NAV og kontaktperson mot Møller, Emil Eide Eriksen, synes det er et spennende arbeid Møller Medvind har satt i gang.

- Når man har som mål å hjelpe ungdommer som har kommet litt skjevt ut i arbeidsmarkedet og har hull i CV-en, er det en viktig balanse mellom tydelighet og raushet. Det har Møller Medvind og Møller Bil Trondheim forstått, mener han.

Følg MN24 på Linkedin

Gunnar Voldmo, avdelingsleder for Klargjøring og Møller Medvind i Trondheim, er imponert over hva de to gutta har fått til på så kort tid.

- Ja, de har virkelig vokst med oppgaven og ansvaret. Alle ungdommer har godt av rutiner og noen som stiller krav til seg. Det skal vi bidra med, samtidig som vi skal tilby en trygg og god arbeidsplass hvor de blir inkludert og ivaretatt, sier han.

Voldmo forteller om en tøff rekrutteringsprosess fra Nav med åtte kandidater på intervju.

- Det var mange bra folk som hadde behov for en jobb, og som garantert ville gjort en bra jobb for oss, men vi måtte tenke helt nytt.

- Vi måtte tenke "hvem trenger oss - ikke hva trenger vi".

Brynjar forteller via Møller om en litt ustrukturert fortid. Nå bor han sammen med kjæresten, har fått fast jobb, og alt ser bedre ut.

- Det er fine folk her som har tatt godt imot oss, sier Brynjar.

Han trives godt med yrkesfag, og håper å få jobbe hos Møller Medvind i lang tid fremover med klargjøring av biler, selv om det er litt tøft å komme seg opp tidlig om morgenen.

Følg MN24 på Facebook

- Vekkerklokke er viktig

- Beste investeringen jeg har gjort er ei skikkelig god vekkeklokke, forteller han.

Jim er litt mer beskjeden. Han droppet ut av videregående skole og prøvd ulike jobber gjennom Nav-systemet. Nå ser alt mye bedre ut med muligheten hos Møller Medvind.

- Jeg trives veldig godt her, med ansvaret for klargjøring av nye og brukte biler. Jeg vasker, polerer og gjør det meste en klargjører skal, sier han. Også han har blitt vant til en ny livsstil, med arbeidstid mellom 07 og 15.

- Det har vært litt utfordrende å komme seg opp, ja, men det har gått greit, sier Jim.

Begge gutta anbefaler andre som har vært i ustrukturerte og rotløse livssituasjoner, om å ha støttende mennesker rundt seg. De mener også man bør respektere krav som stilles og benytte seg av muligheten for en kontaktperson hos Nav. Det kan også værelurt å prioritere trening og en sunn livsstil.

- Og sist, men ikke minst; ha ei god vekkerklokke! gjentar de to.

Møller Medvind-gründer Bjørn Erik sier det slik:

- Vi tenker slik at «jeg kan ikke motivere deg, men jeg kan legge forholdene til rette for at du kan motivere deg selv».

LES OGSÅ: Redd alle biler blir dyrere