Inger Sethov, kommunikasjonsdirektør i Reitan Handel. Foto: Reitan Handel

Karrierenytt:

Reitan Handel henter kommunikasjonsdirektør fra Hydro

Inger Sethov er ansatt som kommunikasjonsdirektør i Reitan Handel AS. 

Sethov kommer fra stillingen som konserndirektør i Hydro, hvor hun har vært kommunikasjonsansvarlig i 13 år, melder Reitan Handel i en pressemelding.

- Jeg gleder meg veldig til å få Inger med på laget. Hun har solid faglig bakgrunn og lang erfaring, og kommer til å styrke vårt kommunikasjonsarbeid i årene som kommer, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Reitan Handel, i en pressemelding.Reitangruppen har som tidligere fortalt skiftet navn til Reitan og forenkler strukturen i tre selskaper: Reitan Handel, Reitan Eiendom og Reitan Kapital. I den forbindelse har selskapet hentet en rekke nye personer til ledelsen.

LES I ADRESSA: Reitan bytter navn og slår sammen selskaper (+)

Inn i ledergruppa

Reitan Handel har 38 000 medarbeidere i Norden og Baltikum og omfatter 3754 utsalgssteder og sterke merkevarer som REMA 1000, 7-Eleven, Narvesen, Pressbyrån og Uno-X.Som kommunikasjonsdirektør vil Sethov inngå i selskapets øverste ledergruppe og ha overordnet ansvar for ekstern og intern kommunikasjon, herunder medie- og samfunnskontakt og lederkommunikasjon. Hun får også ansvar for å videreutvikle kommunikasjonsfunksjonen i hele selskapet. Hun begynner i jobben senest 1. juli 2021, skriver Reitan Handel.

Følg MN24 på Linkedin

- Det blir vemodig å slutte i Hydro etter 16 år, men jobben i REITAN Handel kunne jeg ikke si nei til. Jeg ser frem til å lede kommunikasjonsarbeidet videre i en helt ny fase for virksomheten. Erfaringen fra et stort industrikonsern med stolte tradisjoner og solide prosesser kommer godt med. Dessuten gleder jeg meg til å fokusere mer på retail og forbrukerspørsmål, sier Sethov.

LES OGSÅ: Hun fikk toppjobb i Reitan-selskap

Bærekraftansvarlig

Sethov ble ansatt i Hydros kommunikasjonsavdeling i 2005. To år senere ble hun utnevnt til kommunikasjonsdirektør. Hun har vært medlem av konsernledelsen siden 2015. Hun ledet arbeidet med reposisjonering av Hydro som et bærekraftig aluminiumsselskap, har jobbet systematisk med samfunns- og myndighetskontakt i Norge og internasjonalt, og har i tillegg hatt ansvar for kommunikasjonsarbeidet under flere kriser.

LES OGSÅ: Hun er ny sjef i Ren Røros Frontal. Nå lover hun sterk vekst (+)

Sethov har tidligere jobbet som journalist og korrespondent i de internasjonale nyhetsbyråene Dow Jones og Reuters. Hun har en bachelorgrad i massekommunikasjon og journalistikk fra California State University Fresno i USA og har studert internasjonal journalistikk ved City University of London.

Her finner du flere karrieresaker fra MN24