Karrierenytt:

Går fra Okea til Trønderenergi 

Ståle Myhre (48) slutter i oljeselskapet Okea, og går til Trønderenergi. Her skal han finne og utvikle nye forretningsmuligheter innen elektrifisering.  

Ståle Myhre er utdannet innen industriell økonomi ved NTNU og har jobbet med innen bank, konsulentvirksomhet og olje før han nå starter i Trønderenergi. Foto: Trønderenergi

48 år gamle Ståle Myhre er utdannet ved NTNU. Han kommer til Trønderenergi fra det trondheimsbaserte oljeselskapet Okea, hvor han har vært siden 2016.

Myhre er ny forvaltningssjef (corporate manager finance) i finansavdelingen i Trønderenergi, og skal jobbe med å finne og utvikle nye forretningsmuligheter basert på fornybar energi og elektrifisering, melder Trønderenergi. — Vi er veldig godt fornøyd med å få en kapasitet som Ståle på Trønderenergi-laget. Han blir en ny, viktig ressurs for oss, og skal arbeide med oppkjøp, fusjoner og salg av virksomheter. I tillegg skal han jobbe med strategi- og styrearbeid, sier konserndirektør for økonomi og finans i Trønderenergi, Olav Sem Austmo. LES OGSÅ: Erik Haugane går av som toppsjef i Okea (+)

Rask prosess

Ansettelsesprosessen og jobbskiftet har gått fort, og Myhre hadde alt mandag 1. mars sin første arbeidsdag i Trønderenergi.

— Jeg ser veldig fram til å være med og utvikle forretningsområdet elektrifisering. Vi skal se på nye muligheter for investeringer og nye finansieringsmodeller. Trønderenergi har en attraktiv portefølje per i dag og mye spennende på gang fremover. For eventuelle nye selskaper vi investerer i vil jeg være konsernets representant inn i selskapene, sier Myhre.

Trønderenergi har i de siste årene etablert flere nye forretningsområder innen elektrifisering. Blant de nye satsingene finner man ellbiladeselskapet Ohmia Charging, som driver innen elbilading i borettslag og sameier, samt Ohmia Retail, som leverer overvåkingssystemer innen kjøl og frys, og energitjenester til over 2200 norske dagligvarebutikker.

Følg MN24 på Linkedin

Ståle Myhre bor i Trondheim, kommer fra Verdal, og har vært i Okea siden 2016. Før Okea jobbet han ti år i Statoil, og var før det banksjef i Sparebank 1 SMN. — Jeg har hatt en innholdsrik periode i Okea og skulle i utgangspunktet være i ro der, men på nyåret fikk jeg en henvendelse fra Trønderenergi. Etter en helhetsvurdering kom jeg fram til at dette var for en for spennende mulighet til å la gå fra meg. I tillegg var timingen god for min del, sier han.

Nordiske ambisjoner

Trønderenergi-konsernet har nærmere 280 ansatte med hovedkontor i Trondheim. I tillegg er Ohmia Charging og Ohmia Retail etablert i Oslo, Bergen, Stavanger og Gjøvik.

— Trønderenergi er en regional aktør med nordiske ambisjoner. Strategien som er lagt for utviklingen av de nye selskapene virker fornuftig og er noe jeg kan tenke meg å være med på å realisere. Lokalt eierskap gir dessuten korte beslutningsveier og gjennomføringskraft, som motiverer meg veldig. I tillegg til gode kolleger, selvsagt, som jeg er trygg på at jeg får også her, sier Ståle Myhre.

Les flere karrieresaker fra MN24 her