Karrierenytt:

Per Jørgensen blir utviklingssjef for det nye travanlegget

Leangen Travbane og travet i Midt-Norge leier inn Per Jørgensen som utviklingssjef for det nye regionanlegget for travsport i Midt-Norge: Arena Midt-Norge.

Per Jørgensen. Foto: Morten Antonsen

Per Jørgensen er kjent fra en rekke roller innen salg, arrangement og markedsføring i Trøndelag gjennom mange år, blant annet i Radio 1, RBK, Byåsen Håndball og Offshore-VM i Trondheim. Jørgensen hadde den samme rollen på Leangen Travbane i perioden 2014-2017.

Travsporten i Midt-Norge står midt oppe i en stor omstilling, da 90 års travhistorie på Leangen i Trondheim i løpet av ett år skal byttes ut med et nytt anlegg i Orkland. Den første nybygde travbanen i Norge på 34 år blir da en realitet, og det er dette Jørgensen skal jobbe med, heter det i en pressemelding fra Leangen Travbane.

LES OGSÅ: Disse skal bygge det nye trav-anlegget

Ny storstue

- Jeg er helt sikker på at han vil levere og bidra til at vår nye storstue, Arena Midt-Norge, blir en kjempesuksess. Han bidro i stor grad til at Leangen Travbane opplevde en kraftig revitalisering de årene han var ansatt her fra 2014-2017, sier daglig leder Robert Jakobsen i en pressemelding.

- Mottakelsen hittil i Orkland er bare helt fantastisk – kommune, næringsliv og privatpersoner er veldig positive. Det er en slik glød og forventning til anlegget og aktivitetene vi skal få til, at jeg har vondt for å se at dette kan bli noe annet enn suksess, sier han.

Ny og moderne baneoval, og flotte fasiliteter for både hester, utøvere og publikum. Det er noen stikkord for Arena Midt-Norge, som skal bli et anlegg for hele hestesporten i Midt-Norge i tillegg til å bli arena med mange andre muligheter som konserter, events, messer, utstillinger, kurs- og konferanser, heter det i pressemeldingen.

Travbanen på Arena Midt-Norge blir 1100 meter lang og får en bredde på 19-22,2 meter. Doseringen i svingene skal være på 17,5 prosent. I tilknytning til travbanen skal det bygges sikkerhetsspor med en bredde på 4 meter, grøft med bredde på 4 meter og en oppvarmingsbane på 10 meter.

Følg MN24 på Facebook

Blir en ressurs

- Per blir en stor ressurs å ha med seg i utviklingen av anlegget og travsporten i regionen, sier Robert Jakobsen.

Den nye travbanen skal være klar for åpning i løpet av 2021. Hele prosjektet skal være ferdigstilt i juni 2022, så arbeidet er allerede snart i gang.

- Selv om vi er på travhestens og Nils Arne Eggens hjemmebane, skal vi utvikle et anlegg som skal bli til glede for hele Midt-Norge, sier Jakobsen.