Så det er utrolig artig å se at babyen MN24 i uke 2 hadde flere unike brukere enn ganske mange store og anerkjente norske mediehus, på landets offisielle trafikkoversikt medietall.no. Faktisk var det slik i forrige uke, og faktisk noen uker tidligere, at MN24 var den tredje største publikasjonen målt på unike brukere på mobil i hele Polaris Media. Kun Adresseavisen og Fædrelandsvennen lå foran.

Utdrag fra tabell i Medietall.no Foto: Skjermdump Medietall.no

Når det gjelder trafikk på enkeltsaker og front så er tallene naturlig nok litt annerledes, siden MN24 er en ganske ung publikasjon. Men også her passerte vi en million sidevisninger i forrige uke, og satte med det ny rekord. Nå er det et mer nyansert bilde på digital trafikk, enn det var under den digitale medierevolusjonen fra rundt år 2000 og fremover, men det er fortsatt slik at trafikk aldri er feil. Det handler om hvordan vi utnytter den. Og faktisk er rundt 90 prosent av trafikken på MN24 såkalt Pluss-trafikk, så vi er et nettsted som betyr en klar verdiøkning for abonnentene.

120 000 abonnenter

Med potensielt 120 000 abonnenter i Polaris Media Midt-Norge som brukere, er dette i all hovedsak en abonnementstjeneste som stadig flere oppdager og bruker daglig. Trafikktallene er mest av alt et uttrykk for at mange oppsøker og setter pris på journalistikken vår, og det er igjen en honnør til alle bidragsyterne i mediehusene som står bak MN24: Adresseavisen, Avisa Sør-Trøndelag, Bladet, Brønnøysunds Avis, Hitra-Frøya, Frøya.no, Innherred, Opp, Steinkjer24, Stjørdals-Nytt og Trønderbladet.

Siden oppstarten så har antallet deltagende mediehus bare økt. Både Stjørdals-Nytt og Frøya.no kom med så sent som i 2022, og hvem vet; kanskje kommer det flere slike nyheter fremover...?