Det viser salgsstatistikk fra selskapet Klarna og de mer enn 13 000 norske nettbutikkene som benytter seg av deres betaling- og shoppingløsninger. Mellom en tredjedel og halvparten av all netthandel i Norden går gjennom Klarna, melder selskapet selv i en pressemelding.

Gjennomsnittsinnbyggeren i trøndelagskommunen Tydal handlet i følge Klarna 55 prosent mer på nett enn gjennomsnittet blant alle nordmenn, og er den kommunen i Norge hvor det per innbygger ble handlet klart mest fra på nett i 2022. Deretter følger Berlevåg i Troms og Finnmark og Eidfjord i Vestland. Lierne nord i Trøndelag kaprer for øvrig niendeplassen på nettshoppelista.

Foto: Skjermdump / Klarna

Underholdning

Mens det ble netthandlet mest per innbygger i Tydal i Trøndelag i 2022, er Oslo det fylket hvor det ble netthandlet klart mest fra i løpet av fjoråret. Der handlet de hele ni prosent mer enn landsgjennomsnittet. Deretter følger Troms og Finnmark, som ligger seks prosent over landsgjennomsnittet. Minst ble det handlet i Agder. De netthandlet 15 prosent mindre enn gjennomsnittsnordmannen i fjor. Trøndelag fylke kommer inn på femteplass på akkurat denne lista, med underholdningsprodukter som favoritthandel.

Foto: Skjermdump / Klarna

Enklere

– Spesielt tidlig i 2022 og gjennom julehandelen ble det brukt klart mest på nett av innbyggerne i Oslo. Det skyldes nok dels at mange Oslo-innbyggere for alvor fikk øynene opp for netthandel under pandemien. Inn mot jul handler nok også den økte netthandelen både fra Oslo og landet ellers om at mange har blitt langt mer prisbevisste. Det store flertallet av nordmenn, hele 78 prosent, opplever nemlig at det er enklere å finne lave priser på nett enn i fysisk butikk, sier markedsdirektør i Klarna Norge Thomas Elvestad.