I «Lederintervjuet» blir du bedre kjent med ulike ledere i Midt-Norge. Denne gang Eva Annie Svendsen.

– Skuldrene er mye mer senka nå enn de var for to år siden på denne tiden, sier Eva Annie Svendsen i Trondheim Spektrum når MN24 møter henne noen dager før årets deltagere går på scenen for finale i Melodi Grand Prix.

– Vi begynner å bli erfaren nå. Det er jo tredje gang vi arrangerer MGP- finale og fjerde gang vi har et så stor NRK-arrangement ettersom vi også hadde Idrettsgallaen. Men vi kan ikke hvile på laubærene. Vi må alltid være beredt og løse problemene om de dukker opp.

– Hva er det verste som kan skje for dere som arrangører før MGP- finalen nå?

– Det er om det skulle bli flom eller noe annet som gjør at vi må stenge huset.

Værforhold har også gjort det utfordrende å få alle artister og alt av utstyr på plass i Trondheim, men nå ser det ut til å ordne seg.

Eva Annie er fra Hammerfest, men trives veldig godt i Trønderhovedstaden. Hun har vært sjef i Trondheim spektrum i seks år. Foto: Terje Svaan

For sjefen i Spektrum er MGP et høydepunkt.

– MGP og store idrettsarrangementer er det morsomste vi gjør. Idrettsgallaen var også veldig flott og noe av det viktigste vi gjør med å få være med å legge til rette for heder av idretten som er så viktig for oss.

8500 publikummere fyller salen i Spektrum lørdag kveld. Selv har sjefen gitt bort publikumsplassen sin til samarbeidspartnere.

– Det er greit å være i mobilitet. Jeg kjenner på rastløsheten om jeg sitter under slike arrangement, og det er bedre å kunne gå rundt og se at alt fungerer og snakke med dem som er på jobb. Jeg er opptatt av å være en synlig leder når det skjer noe her, og har gjerne på meg rød dressjakke så folk ser hvor jeg er.

Hun forteller at det gjerne blir 20 000 til 30 000 skritt i løpet av et arrangement.

– Spektrum er jo 33 000 kvadratmeter. Noen av kollegaene mine som løper mest kan ha 40 000 skritt på telleren. Da må man ha gode sko og vi burde sikkert hatt ei skopussemaskin her.

Løpingen under arrangement er ikke noe problem for den sporty lederen.

– I tillegg til å løpe til jobb, går jeg mye på ski, det syns jeg er veldig artig. Også sykler jeg mye. Bysykler er det beste som har skjedd i Trondheim. Det er jo perfekt å bare ta en rett utenfor her og sykle inn til byen på et møte uten å tenke på parkering eller noe.

Løpebriller er kjekt å ha når man løper til og fra jobb i all slags trøndervær. Foto: Terje Svaan

– Hvis du kunne ønske deg hvilket som helst arrangement til Spektrum, hva ville det vært?

– NHO sin årskonferanse. Den har alltid vært i Oslo, men hvorfor ikke legge den til Trondheim Spektrum.

– Ja, hvorfor burde de?

– Vi har en arena her som er tilrettelagt for det. Dessuten har NHO medlemmer over hele landet, ikke bare i Oslo. Det er viktig og riktig å legge dette til arenaer flere steder i landet.

– Hva er det flaueste du har opplevd som leder?

– Det var et idrettslag som var i en av hallene og syns fangnettet som fanger opp baller i håndball og fotball var i veien, og lurte på om man kunne fjerne dem. Jeg tenkte at det måtte da jeg kunne fikse og fant fjernkontrollen. Jeg trykte på en masse knapper der og klarte å få til et svært vas der oppe i taket så vi måtte ha lift og folk inn for å fikse det. Dette viser at det ikke alltid er sjefen som bør settes på praktiske ting.

– Hva synes du om hjemmekontor?

– Det er kjedelig. Jeg vil være der det skjer. Men det hender jeg har pysjamaskontor. Jeg står opp veldig tidlig, og da hender jeg starter å jobbe og så går timene og plutselig er klokka både 08.00, 09.00 og 10.00. Hvis jeg blir oppringt på Teams da, lar jeg være å ta den, for de som ringer vet jo ikke at jeg egetlig er på jobb når jeg sitter der med håret alle veier og i pysj.

– Hvordan kommer du deg på jobb?

– Jeg løper helst til og fra jobb. Det har jeg drevet med flere år. Jeg bor på Lade så det er rundt 9 km tur/retur. Jeg har tatt i bruk en av de gamle dommergarderobene der jeg har et lite lager med klær og det jeg trenger.

– Drar du på fest sammen med dine ansatte?

– Ja, gjerne. Men vi har ikke tid til så mye fest. Nå blir det forsinka julebord i februar. Det er to festlige karer som har fått ansvaret for det, og det tror jeg blir kjempegøy.

– …. Hva med nachspiel?

– Jeg er kveldstrøtt så jeg prøver å lure meg unna det, men det hender.

– Er du omgangsvenn med noen av de du er sjef for?

– Ja, vi omgås såpass mye når det egentlig skulle vært fritid så vi blir veldig godt kjent.

Eva Annie Svendsen sier hun og kollegaene begynner å bli gode på store arrangement, og ønsker seg flere. Foto: Terje Svaan

– Hva savner du mest med å være student?

– Å sitte og bli forelest for flere ganger om dagen og over så lang tid. Heldigvis får man god faglig påfyll nå også for eksempel gjennom næringsforeningens frokostmøter.

– Hvis du måtte bytte yrke, hva ville du ha valgt?

– Jeg jobba i bank før i Danske bank og Jernbanepersonalets bank og forsikring. Jeg trivdes veldig godt i bank og det ga meg mye av den ledererfaringen jeg har i dag. Det største forskjellen er at i bank hadde vi veldig klare retningslinjer på hvordan vi jobber. Her er vi på en måte som en gründerfamilie og mye av det vi gjør, gjør vi for første gang.

– Hva bruker du unødvendig mye penger på?

– Jeg elsker å reise med venner og familie og bruker unødvendig mye penger på langweekender og ferier i inn og utland.

– Hvordan kler du deg på jobb?

– Det henger litt igjen fra bank, så det blir ofte dress. Men jeg kan også ha skjørt eller kjole. Dongeri går jeg nesten aldri i. Jeg er opptatt av at jeg skal være representant og ambassadør for Spektrum når jeg er på jobb og da må jeg kle meg ordentlig. Også har jeg mye sko. Det har jeg blitt litt mobba for. Et av spørsmålene på quiz på julebord et år var hvor mange par sko jeg har på kontoret. Jeg tror svaret var ti, men det var jo inkludert gummistøvler og vernesko etter utbyggingen her. Vi går jo mye her, så man må ha noen par å bytte i.

Eva Annie Svendsen sier at hun er stolt av at Trondheim Spektrum har etablert seg som en av flere storstuer i Trondheim. Foto: Terje Svaan

– Hvordan inspirerer du dine ansatte som leder?

– Jeg er veldig oppdatt av Le-del-se. «Le» : vi skal ha det gøy på jobb, humor og selvironi er for meg en viktig lederegenskap. «Del»:Å dele informasjon med de ansatte er viktig. Jeg har åpen kalender, så de ansatte kan si ifra om det er noen møter jeg skal på der de har noe å bidra med og kan bli med, selv om jeg ikke hadde tenkt på å invitere de med. Vi er 13 ledere totalt på huset som deler kompetanse og erfaring. «Se» er kanskje den viktigste for alle trenger å bli sette og få anerkjennelse for det de gjør.

– Hvis kontoret ditt brenner, hva tar du med deg ut?

– Hvis jeg ikke kan si folk, så må det bli jakka mi, for jeg liker ikke å fryse. Eller løpebrillene mine.