Det er organisasjonen NAF som melder dette i en pressemelding. Tallene er hentet fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

- Det er ingen tegn til at prisøkningene stopper her. Før valget var en bensinpris over 20 kroner literen nesten utenkelig for Senterpartiet. Nå har prisene steget så mye at vi nærmer oss 30-tallet mange dager. Avgiftene på bensin og diesel må kuttes kraftig for å få pumpeprisen ned, sier Thor Egil Braadland, myndighetskontakt i NAF i pressemeldingen.

- Folk kjenner at prisene på bensin og diesel nå gjør et innhogg i økonomien. Dette gjelder spesielt i distriktene, hvor færre har elbil og mange er helt avhengig av bilen i hverdagen. Hele 90 prosent i Distrikts-Norge bruker bilen på hverdagsreisene sine, fortsetter Braadland.

Snittprisen på bensin var på 21,24 kroner i april i følge NAF, og snittprisen på diesel var 20,99 kroner per liter. Når dieselprisen er 22 kroner per liter, utgjør avgiftene 44 prosent av pumpeprisen.

- Med så høyt avgiftsnivå kan regjeringen få til kutt som monner, her er det kun viljen det står på, sier Braadland.

Bilferien i sommar kan koste 30 kroner literen, men Vedum vil ikke kutte i drivstoffavgiftene, melder NRK fredag morgen.

– Det ligger ikke noen endringer i drivstoffavgiftene i vårt skatte- og avgiftsopplegg nå. Men til høsten kommer vi til å se på skatte- og avgiftsgrep og lage nytt budsjett for neste år, sier han til NRK.