Det er konsulentselskapet Deloitte som står bak den årlige kåringen, der 50 ulike bedrifter konkurrerer om de øverste plassene.

Felles kriterier for alle de rangerte teknologiselskapene, er blant annet at de må ha eksistert i over fire år, og utvikle eller gjøre bruk av ny teknologi. I tillegg må sammensetningen eller bruken av eksisterende løsninger være innovativ, melder Deloitte i en pressemelding.

I år var det altså trondheimsbaserte Finter AS som tronet øverst på kåringen, med en vekst på over 5000 prosent fra 2018 til 2021.

- Først og fremst er det fantastisk gøy å vinne en slik pris. Både for oss som har vært med å starte selskapet, men også for alle ansatte som har vært med å utvikle produktet til det det har blitt i dag, uttaler Magnus Svean Pedersen, gründer og styremedlem i Finter.

Bom og parkering

Han forteller at selskapet er et teknologiselskap som jobber innenfor bom og parkering, og har utviklet en egen kamerateknologi som fanger opp kjøretøy i bevegelse.

- Det som er kjernen i vårt produkt, er at vi fanger opp kjøretøy når de passerer våre kamerapunkter, enten det er på en fjellvei, parkeringsplass eller i skogen. Både på en fjellvei og en parkeringsplass er det ofte noen som ikke skal betale, men også noen som skal betale. Teknologien vår gjør at vi får inn god data på dette, som vi bruker til å administrere avtaler vi har med oppdragsgivere, opplyser Svean Pedersen.

Millionvekst

Fra å ha en omsetning på drøyt en million kroner i 2018, omsatte selskapet for over 65 millioner i 2021. Svean Pedersen forklarer veksten med en kombinasjon av dedikert salgsarbeid, en teknologi som traff en nerve, samt at mesteparten av det juridiske stien allerede var tråkket opp av parkeringsselskaper.

For andre år på rad havner strømselskapet Tibber på andreplass i kåringen, mens Bember, som jobber med teknologi i eiendomsbransjen, kapret tredjeplassen.

- Finter er et veldig innovativt, teknologidrevet selskap. Vi er svært imponerte over hva de leverer, hvordan selskapet tenker og hvordan de har jobbet over tid, sier Trygve Faust-Rolseth, co-ansvarlig for kåringen Fast 50 i Deloitte Norge.

Svean Pedersen i Finter sier at vekststrategien fremover blir å fortsette med arbeidet som har gitt dem suksess de siste årene.