– Helt siden oppstarten har vi vært fast bestemt på at vi skal skape nye muligheter for podcastere og journalister. Nå kan de bruke mer av sin tid på å skape godt innhold til sine lyttere, og mindre tid på tungvinte opptaks- og produksjonsoppgaver. Det er en vinn-vinn for innholdsskapere og forbrukere, sier Inge Hovd Gangås, styreformann og administrerende direktør i Nomono, i følge en pressemelding.

Nomono Sound Capsule er et lite og bærbart opptakssystem som tar opp romlig lyd (spatial audio) i kombinasjon med talelyd ved hjelp av fire trådløse mikrofoner, som enkelt festes med klips eller magnet i klærne til de som snakker. Så vil lydfilene sikkerhetskopieres, og behandles av en AI-drevet teknologi som sikrer at lyden blir best mulig – og automatisk fjerner bakgrunnsstøy.

Sound Capsule kobles sømløst til Nomono Cloud, et nettbasert verktøy med AI-drevet lydprosessering som sikrer at lyden blir best mulig allerede før materialet bearbeides redaksjonelt.

Vant pris i USA

Nomono-plattformen skal være meget brukervennlig og vant tidligere denne våren den høythengende prisen «Innovation of the year in audio», under verdens største teknologimesse South by Southwest i Austin, Texas i USA. Dette var, som MN24 meldte den gangen, første gang et nordisk selskap var nominert til en av innovasjonsprisene under festivalen.

Produktet kommer også med en app, Nomono Companion. Den er kompatibel med både Android- og iOS-enheter, og brukes til å sette opp Nomono Sound Capsule, koble den til Wi-Fi og styre opptaket.

– De beste podcastene engasjerer lytteren med godt innhold og tydelig tale. Nomono Sound Capsule representerer den neste generasjonen av lydopptak. Nå kan innholdsskapere endelig gjøre høykvalitetsopptak hvor som helst, uten å måtte bekymre seg for at teknologien skal komme i veien, sier Hovd Gangås.

I følge Finansavisen har Nomono nå 40 000 på venteliste for den nyskapende opptakeren.