I alt ble det registrert bruk for 144 milliarder mot 113 milliarder kroner, en økning på 27 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Beløpet fordelte seg likt på kortbruk over internett og bruk av kortene utenfor nettet. I 3. kvartal i fjor var det fortsett nedstenginger på grunn av pandemien, og beløpet med kortene var da større på enn utenfor nettet.

Netthandelen har likevel fortsatt å øke. Det ble registrert betalinger og overføringer over internett for 72 milliarder med norske og internasjonale betalingskort i 3. kvartal i år. Tilsvarende tall for i fjor var 60 milliarder kroner.

Netthandelen med varer har økt moderat det siste året, mens det ble kjøpt betydelig flere tjenester i form av reiser og kulturopplevelser på nettet i årets tredje kvartal enn under pandemien.

I 2020 og 2021 skjøt netthandelen fart, og nordmenn begynte å bruke internasjonale betalingskort mer på nettet enn utenfor nettet.

Dette er en økning på 27 prosent i forhold til ett år tidligere. Beløpet fordeler seg likt på kortbruk over internett og bruk av kortene utenfor nettet. I samme kvartal året før ble 60 prosent av omsetningen registrert på nettet.

Rundt 170 millioner betalinger og overføringer med kort ble gjort over internett. Det er 9 prosent flere transaksjoner enn i 3. kvartal i fjor.

Nordmenns bruk av internasjonale betalingskort over internett fordeler seg med 36 milliarder kroner på kjøp av tjenester, 24 milliarder på kjøp av varer og 12 milliarder kroner på pengeoverføringer.

56 prosent av beløpet over internett ble registrert på norske nettsteder.