Det norske laget er dermed videre til «kokke-VM» i Lyon neste år, skriver Adresseavisen.

Sølvet gikk til Sverige, mens det var Danmark som gikk av med seieren.

Dermed ble det en helskandinavisk pall i kokkekonkurransen.

– Kommer ikke av seg selv

Norges lag har vært ledet av Håvard Werkland som til vanlig jobber ved Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim.

– Det er en lettelse. Dette kommer ikke av seg selv, Norge har for vane å være på pallen og det er mye forventninger når man er norsk. Nervene var i høyspenn, men nå er jeg sykt glad, sa Werkland selv til avisen etter premieutdelingen.

Norge har plassplasseringer i samtlige av regionale kvalifiseringskonkurransene siden oppstarten i 2008.

Gratulasjon fra statsråden

En annen som har latt seg imponere av Werklands kokkekunst, er landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp).

– Gratulerer med en imponerende bronseplass i Bocuse d´Or Europe. Kokkekunst på så høyt nivå krever hardt arbeid over tid, og det er ekstra gøy at Håvard tar bronseplassen på hjemmebane, sier Pollestad i en uttalelse etter bronsen.

Han takker samtidig arrangørene i Trondheim for å ha gjort arrangementet til en folkefest.

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst.