I fjor ble det meldt om 14.853 stjålne sykler, en økning på åtte prosent. Tallene kommer fra Finans Norge, opplyser Frende Forsikring.

– Bare en av fire sykkeltyverier blir politianmeldt. I tillegg har mange en egenandel på forsikringen sin som er høyere enn det sykkelen er verdt, slik at tyveriet ikke meldes til oss. Da sier det seg selv at mange tyverier ikke blir registrert, sier produktsjef i Frende Forsikring, Øystein Øren.

Tallene viser at det skjer flest sykkeltyverier i april og mai, som betyr at vi nå er inne i sykkeltyverienes høysesong. Uten god lås eller innendørs parkering hele året gjør du jobben lett for tyvene.

– Sykler koster mye penger, og tyvene vet hva de skal se etter. Det er de dyre syklene som ryker først og det viser seg også i erstatningene vi betaler ut. I snitt koster hvert sykkeltyveri vi betaler for 16.000 kroner, sier Øren.

For å minske faren for å få sykkelen stjålet kan det være lurt å merke sykkelen tydelig, bruke forsikringsgodkjent sykkellås og bruke en ekstra lås til å låse forhjulet.