Oppgangen skjer etter en turbulent børsuke.

Allerede etter en times handel var oppgangen 1 prosent, og hovedindeksen fortsatte i samme retning gjennom dagen. Prisen på ett fat nordsjøolje har steget jevnt gjennom dagen og lå fredag ettermiddag på over 110 dollar, opp mer enn 3 prosent.

Mest omsatt på hovedindeksen var Equinor, som endte opp 0,82 prosent. Rec Silicon (10,03), Norsk Hydro (5,26) og Yara International (5,64) endte også i pluss.

Flere selskaper la fredag fram kvartalstall, blant dem Norwegian. Flyselskapet fikk i første kvartal et driftsunderskudd på 849 millioner kroner. Selskapet opplyser at resultatet er påvirket av omikronviruset og krigen i Ukraina. Markedet svarte først med å sende aksjen i kraftig minus, men ved stenging var Norwegian opp 2,64 prosent.

Lerøy Seafood har ikke hatt en sterk dag, og ender ned 8,69 prosent. Det til tross for at selskapet nesten doblet driftsresultatet, før verdijustering av fisken i merdene, til 852 millioner kroner i første kvartal, skriver E24 og Dagens Næringsliv.

De øvrige europeiske børsene trekker også oppover i slutten av uka. FTSE 100 i London (2,4), DAX 20 i Frankfurt (2,07) og CAC 40 i Paris (2,38) går alle i pluss.