– Dette er en nyhet vi har gledet oss til å presentere. Både Kyrkjebø og Lunås er erfarne journalister som er genuint opptatt av å fortelle historier gjennom lyd. De er grundige, språksterke og kunnskapsrike journalister med spisskompetanse på et område som vi nå skal løfte i Adresseavisen, sier prosjektredaktør Sondre Mikal Alvær, i en pressemelding.

Kyrkjebø har tidligere erfaring som journalist, tv-reporter, program- og debattleder samt dokumentarregissør i både NRK og TV 2.

– Lyd for meg er et åpent og vakkert landskap, der du kan male bilder til fantasien og erobre følelser. De beste bildene skapes i hodet til en som virkelig lytter. Men, det krever en god historie, sier Kyrkjebø.

Anne Dorte Lunås er prisbelønt journalist og programleder med lang erfaring fra NRK. Hun kommer fra jobben som redaksjonsleder i NRK P3 der hun har jobbet med å utvikle og drifte podkasttitler i kanalens portefølje. Hun har laget podkastserier, dokumentarer og reportasjer i NRK. I tillegg har hun erfaring som programleder på radio, vaktsjef, produsent og prosjektleder. Lunås er også en aktiv kulturprofil på scene, festival og foredragspodiet.

– Jeg synes Adressa tenker masse spennende rundt sin podkastsatsing. Dokumentar og historiefortelling på lyd blir bare viktigere og viktigere som journalistisk sjanger. Jeg har stor respekt for de journalistiske musklene som finnes i Adresseavisen fra før av, og gleder meg til å sette meg ned sammen med dem og klekke ut de rette ideene. Sammen tror jeg vi kan få til produksjoner å være stolte av og som vil kunne få nasjonal oppmerksomhet, sier Lunås.

Lunås og Kyrkjebø vil gå inn i en nyopprettet lydavdeling i redaksjonen i Adresseavisen, ifølge pressemeldingen.

– Vi har klart å hente to av de aller beste på sitt fagfelt i Norge, sier Alvær.