Selskapet har over 1,7 milliarder kroner under forvaltning, melder selskapet i en pressemelding torsdag formiddag. – Bergen har Holberg Fondene, Stavanger har Skagen Fondene og vi har ikke mindre ambisjoner for Forte Fondene i Trondheim. Norge er i vekst og da spesielt i de største regionene. Vi har tro på Midt-Norge med Trondheim som hovedstad, en rekke sterke finansielle miljøer og noen av Norges smarteste studenter å rekruttere fra – og da føles det naturlig å bygge videre på den grunnmuren Forte allerede har lagt, sier Macleod.

Sammen med sentrale ansatte og en rekke lokale investorer, går Pareto-veteranen Eirik Flatebø og nevnte Hvide Macleod inn som største eiere i Forte via Pharos Forvaltning AS.

Relog-topp

Til sammen har grupperingen sikret seg i overkant av 80 prosent av fondsselskapet, heter det i pressemeldingen.

Tidligere Odin-topp Øystein Bogfjellmo er foreslått som ny styreleder. Han er i dag investeringsdirektør i Relog-konsernet med hovedkontor i Trondheim, og har tidligere vært porteføljeforvalter i Odin Forvaltning og senioranalytiker i SEB.

Øystein Bogfjellmo. Foto: Relog

– Lokal forankring – Trondheim og Trøndelag trenger et sterkt og lokalt forankret forvaltningsmiljø. Forte har det som skal til for å bli det ledende forvaltningsselskapet i Trøndelag og derfor er det avgjørende for oss at vi får med de kjerneansatte videre som medeiere, sier Macleod.

Han sier videre at Trøndelag er deres «hjemmebane», og at det blir viktig for Forte å beholde og utvikle talentfulle medarbeidere.

– Det finnes mye kompetanse i regionen, og med hovedbase i Trondheim ønsker vi å tiltrekke oss de flinkeste menneskene innen ulike områder. Trondheim har også noen av Norges dyktigste studenter og målet vårt er å beholde de beste hodene her. Derfor etablerer vi et internship-program som skal gjøre det attraktivt for lokale talenter å begynne i Fore, sier Macleod videre.

Vurderer nye segment

– De nye eierne kommer inn i selskapet med erfaring og tyngde, lokalt og nasjonalt nettverk og et ønske om å bygge videre på et sterkt forvaltermiljø her i Trondheim. Forte har flere godt etablerte fond innen både aksjer og renter, og med den nye eiergrupperingens kompetanse og erfaring vil det også være naturlig å vurdere om vi skal etablere nye fond innen flere segmenter, sier foreslått styreleder Bogfjellmo.