Etter arbeidet med å integrere NTS, NRS og Salmonor, skal Salmar satse videre innen både kystnært oppdrett og havbruk til havs, melder selskapet i en børsmelding onsdag morgen.

- Vår ambisjon er videre vekst i alle våre regioner, men hvor, hvor raskt og hvor mye vi vil investere avhenger av hvor vi finner bærekraftige rammevilkår. I Norge er grunnrenteskatten som er innført en særlig bekymring for det videre vekstpotensialet utover det organiske vekstpotensialet vi har fått igjennom NTS- transaksjonen i fjor høst, sier Frode Arntsen konsernsjef i Salmar.

Oppdateringer som blir kunngjort på kapitalmarkedsdagen i Tromsø, inkluderer:

* Salmar legger frem et samlet organisk vekstpotensial fra alle regioner som innebærer et framtidig slaktevolum på 362 000 tonn, en økning fra forventet slaktevolum på 273 000 i 2023 eller 33 prosent økning, uten at dette vil kreve store kapasitetsøkende investeringer.

* En økning i årlige kostnadsbesparelser etter integreringen av NTS, NRS og Salmonor fra 671 millioner kroner til 844 millioner kroner hvor 71 prosent er realisert ved slutten av august 2023.

Beskjeden fra Salmar kommer kort tid etter at sjømatgiganten varslet at milliardinvesteringer kan bli flyttet utenlands, om politikerne holder fast på grunnrenteskatten.

– Det koker

Striden om grunnrenteskatten på lakseoppdrett er med andre ord slett ikke over. Forrige tirsdag var Salmar-gründer Gustav Witzøe i møte med fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap), på et arrangement knyttet til havbruksmessen Aqua Nor. Der var Witzøe rasende, og hevdet at regjeringen lager bare kaos.

– Dette er en næring som ønsker å betale skatt, men dere (regjeringen og stortingsflertallet, journ.anm.) lager bare kaos. Det koker inni meg, sa Witzøe blant annet.