– Sjokket etter 28. september har ikke lagt seg, sa Monica Molvær i sitt innlegg til Høyres landsmøte. Hun er ordførerkandidat for partiet i Ålesund og leder i fylkeslaget i Møre og Romsdal.

Hun holdt det første av mange innlegg til støtte for at Høyre skal innta en hardere linje mot regjeringens forslag til grunnrenteskatt på havbruket – den såkalte lakseskatten. Saken har blitt en av de heteste potetene på et ellers fredelig Høyre-landsmøte. Molvær har vært en av de tydeligste talspersonene for Høyre-lag langs hele kysten. Hun forteller om stans i investeringene og fare for tusenvis av arbeidsplasser.

– Nå forsvinner også utenlandske investorer. De vurderer oss på lik linje med Romania og sier Norge er risikabelt å investere i, sier ordførerkandidaten.

En av resolusjonene Høyres landsmøte nå skal behandle, inneholder formuleringer om at man skal ha et konkurransedyktig og stabilt skattesystem for havbruksnæringen. I tillegg går den inn for å utrede en produksjonsavgift. Viktigst for opprørerne er imidlertid denne formuleringen:

«Høyre vil avvise regjeringens forslag om grunnrenteskatt på havbruk som er sendt på høring».

Det sier Molvær at kysten er fornøyd med.

– Ja, et slikt gjennomslag viser at det nytter at kysten står sammen om viktige saker for distriktene. Jeg er veldig glad for at Høyre ser alvoret næringslivet står i og sier tydelig nei til den foreslåtte grunnrenteskatten til regjeringen, skriver hun i en tekstmelding til NTB.

Resolusjonen behandles lørdag formiddag.