Toppleiligheten i Ladebakken 36 satte nettopp prisrekord. Den gikk for 22,35 millioner kroner, og er dermed den dyreste, nybygde leiligheten noensinne solgt i Trondheim.

Blokka er under bygging. Øverste etasje støpes ferdig i disse dager. Leiligheten blir på 188 kvm, med tre meters takhøyde og tre soverom.

– I Trondheim er det ikke mange eksempler på nybygde leiligheter over 150 kvm. De siste årene har vi sett en økende etterspørsel etter leiligheter på 180 kvm og oppover i prosjektmarkedet, sier eiendomsmegler Petter Bang Møllersen.

Han er leder for nybygg ved Heimdal Eiendomsmegling, og håndterte salget av leiligheten i Ladebakken 36.

Hemmelig

Bredden blant de mulige kjøperne skal ha vært stor.

– I tillegg til det vi anser som primærmålgruppen, par på 55 år pluss, så hadde vi flere henvendelser fra kunder bosatt utenfor Norge samt et selskap som vurderte leiligheten som representasjonsbolig, forteller Møllersen.

Han vil ikke si hvem som kjøpte leiligheten.

Oslo-tilstander

Flere interessenter skal ha vært opptatt av å kunne bo som i en enebolig, men uten ansvar for hage, snørydding og ytre vedlikehold.

– Vi vet flere utbyggere planlegger for større leiligheter i toppetasjen i de beste byggene, og er overbevist om at det er noe som markedet kommer til å etterspørre mer av, fortsetter megleren.

Han føler seg sikker på at flere lokale utbyggere vil legge til rette for leiligheter på rundt 200 kvm.

– I Oslo er det langt flere eksempler på slike leiligheter. Vi tror det har blitt mer aktuelt for trondheimsmarkedet. Flere etterspør leiligheter som krysser av for de fleste fasiliteter, som romslig stueareal med flere soner, stor balkong eller takterrasse med gode solforhold, fortsetter Møllersen.

Petter Bang Møllersen var megler på salget. Foto: Heimdal Eiendomsmegling.

Overraskende

Tross det siste års prisøkning på boliglån, har norske boliger bare blitt dyrere.

Boligprisene steg 1,5 prosent februar – en overraskende sterk vekst, ifølge meglere.

– Det er grunn til å tro at markedet ville sett annerledes ut uten lettelsene i utlånsforskriften fra nyttår, sa administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge da han presenterte prisutviklingen for februar.

Det skriver NTB.

Enda dyrere lån

– De som ikke fikk boliglån sist høst, fikk plutselig lån etter årsskiftet. Lånemulighetene er klart større, og det kan ha bidratt til det ekstra trykket i markedet, fortsatter Lauridsen.

Boligprisene i Norge steg 1,5 prosent i februar. Det tilsvarer 0,3 prosent justert for sesongen. Prisene har i snitt steget 4,5 prosent i årets to første måneder.

Hvis vi ser bort fra effekten av de helt spesielle forholdene under pandemien, må vi tilbake til 2011 for å finne en sterkere start på året, ifølge Lauridsen.

Styringsrenta ble satt opp med 0,25 prosentpoeng til tre prosent torsdag 23. mars.

– Det er stor usikkerhet om den videre økonomiske utviklingen, men går det som vi nå tror, setter vi styringsrenten videre opp i mai, sa sentralbanksjef Ida Wolden Bache torsdag.