Beløpet tilsvarer 3,5 milliarder norske kroner.

Rettssaken startet i Lyngby utenfor København onsdag i forrige uke, men først mandag er det Borgens tur til å gi sin versjon av saken.

Årsaken til kravet er at investorene mener de er ført bak lyset fordi Borgen ikke orienterte dem om hvitvaskingen som foregikk i bankens estiske filial. Milliarder av kroner tjent på kriminelt vis ble hvitvasket via filialen.

Blant saksøkerne er det en rekke pensjonsfond og kapitalforvaltere. De tapte store penger da aksjekursen på Danske Bank falt i flere omganger i forbindelse med avsløringene.

Borgens advokater argumenterer på sin side for full frifinnelse. På forhånd har de anklaget investorene for å forsøke å tegne et sterkt fordreid bilde av hva Thomas Borgen visste og hans rolle i saken.

Hvitvasksaken har utløst en rekke sivile søksmål, men det blir ingen straffesak mot den tidligere banksjefen. I 2021 droppet dansk økokrim siktelsen mot ham.

Borgen gikk av som toppsjef i Danske Bank høsten 2018. Skandalen ble først kjent som følge av flere artikler i Berlingske Business.