Sist oppdatert:

– At det er en relativt beskjeden sum som må betales tilbake, vitner om at de fleste mediene har fått tilnærmet rett beløp, sier Hanne Nistad Sekkelsten, som er direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, i en pressemelding.

De som er blitt tildelt for mye kompensasjon, er Magasinet Reiselyst, Norsk Fiskerinæring, Sunnhordland, Fri Flyt, Alvdal Midt i Væla og Tynsetingen, Båtmagasinet og Seilmagasinet, Aperitif, Dagens Næringsliv, Hammerfestingen, Gamer.no og diverse magasin fra Nemitek.

Det er relativt små beløp som skal betales tilbake. Det høyeste beløpet som er tildelt for mye, er 459.813 kroner (Magasinet Reiselyst). Det laveste er 391 kroner (Nemitek).

Det var våren 2020 at Stortinget bevilget 300 millioner kroner som skulle kompensere medier som var rammet av koronakrisen. Mediene som oppfylte diverse kriterier, kunne få kompensasjon for inntil 60 prosent av inntektsbortfallet i perioden fra 15. mars til 30. juni 2020. Maksimalt 15 millioner kroner til hvert selskap.

Totalt ble det utbetalt 92 millioner kroner i første tildeling. Men fem aktører betalte frivillig tilbake 15,7 millioner kroner og fire aktører fikk betalt 1,4 millioner kroner mer etter en omgjøring av vedtak.

Kontrollen som Medietilsynet har gjennomført, er en stikkprøvekontroll blant de 132 mediene som fikk innvilget støtte.

Publisert: Sist oppdatert: