– Dette er en dårlig dag for alle landets forbrukere og alle som er opptatt av best mulig konkurranse, sier generalsekretær Morten Andreas Meyer i forbrukerorganisasjonen Huseiernes Landsforbund.

Konkurranseklagenemnda valgte onsdag å la DNB kjøpe konkurrenten Sbanken etter at Konkurransetilsynet først sa nei til oppkjøpet.

– Vi er lei for at Konkurranseklagenemnda overprøver Konkurransetilsynet og tar ikke hensyn til den viktige pådriverrollen Sbanken har for innovasjon og konkurranse i hele bankmarkedet. Sbanken spiller en mye viktigere rolle for konkurransen enn bytteforholdet mellom DNB og Sbanken og de to bankenes markedsandel tilsier, sier Meyer.

Tillitsvalgte Sarah Lunde Mjåtvedt og Jon Holmedal i Sbanken skriver i en uttalelse til BT/E24 at hovedvekten av de ansatte er skuffet over utfallet.

«Det er naturlig at det er litt delte reaksjoner etter en slik prosess og avgjørelse. Generelt kan vi si at hovedvekten av de ansatte er skuffet i dag», skriver de.

De tillitsvalgte er imidlertid glad for å få en endelig avklaring.

«Det har vært en lang prosess med utsettelser og en anke, der kundene har vært engasjerte, og medarbeiderne har gjort en formidabel innsats i perioden», skriver de videre.