Torsdag ble Norges uoffisielle norgesmesterskap i hotellfrokost arrangert for 17. gang, og Britannia hotell vant Norges beste frokost i kategorien Frittstående hotell.

– En flott dag for Chef Andrei Calin Pop og kjøkkenteamet, samt Jo Gabriel Grøtan, Flora Bouchereau, Daniela Madeira, Robert Mešter, Francesca Scalise og resten av serviceteamet som gjør din morgen på Britannia Hotel ekstra spesiell, skriver de på Facebook.

Men det er ikke bare Britiannia som er på pallen i frokostkonkurransen. I kategorien Kjedehotell havnet trondheimshotellene Scandic Nidelven og Clarion Hotel & Congress Trondheim, på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Eks-direktør med suksess

I fjor var det enda tettere med trøndersk dominans. Da besluttet juryen at førsteplassen skulle deles mellom nettopp Scandic Nidelven og Britannia Hotel. I år gikk Britannia altså til topps alene. Et morsomt ekstrapoeng er at Hotel Union Øye, som kom inn på andreplass etter Britannia Hotel, er blant hotellene tidligere Britannia-direktør Mikael Forselius nå jobber med.

Plasseringene i den gjeve konkurransen ble til slutt slik:

Frittstående hotell:

1. Britannia Hotel

2. Hotel Union Øye

3. Amerikalinjen i Oslo

Kjedehotell:

1. Thon Hotel Lofoten

2. Scandic Nidelven

3. Clarion Hotel & Congress Trondheim