Han er blant de som reagerer etter at Lerøy Seafood Group melder i en pressemelding onsdag at de har sendt ut permitteringsvarsel til 339 ansatte innen foredling av laks. Selskapet adresserer ansvaret til regjeringen. 125 av permitteringene vil komme på Hitra, varsler selskapet. Lerøy hevder i sin pressemelding at det er regjeringens planer om grunnrenteskatt på havbruk, som er forklaringen på det som nå skjer.

Tord Lien er ikke nådig i sin beskrivelse av forslaget, som har vakt sterk debatt i Norge de siste ukene:

– Vi får bare krysse fingrene for at de samme partiene nå ser alvoret i situasjonen de har skapt med dette makeløse venstrehåndsarbeidet de har lagt frem. En eventuell innføring av grunnrente må utsettes til 2024. Hvis ikke er jeg ganske overbevist om at resultatet vil være langt flere permitteringer både i slakterier og leverandørindustrien, skriver Lien i en epost til MN24 kort tid etter at pressemeldingen fra Lerøy kom.

Også ordføreren på Hitra reagerer på beskjeden fra Lerøy.

- Dette er en svært, svært beklagelig effekt av forslaget til en statlig grunnrenteskatt, sier Hitra-ordfører Ole Haugen etter nyheten om permitteringsvarselet til Lerøy.