Det viser den ukentlige magasinstatistikken fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) for uke 17.

Den samlede graden er lavere enn normalen for samme periode de siste 20 årene, som er et nivå på 31,3 prosent. Det er magasinene i Øst-, Sørvest-, Midt- og Nord-Norge som trekker ned.

I Øst-, Sørvest-, Midt- og Nord-Norge lå fyllingsgraden under det som er normalen for denne tiden av året.

For magasinene i Øst-Norge lå nivået på 16,16 prosent, opp 1,1 prosentpoeng fra uken før. I Sørvest-Norge lå nivået på 33,69 prosent, ned 0,6 prosentpoeng fra uken før.

I Midt-Norge lå nivået på 13,85 prosent, ned 2 prosentpoeng fra uken før. I Nord-Norge lå nivået på 33,86 prosent, ned 1,7 prosentpoeng fra uken før. I Vest-Norge lå fyllingsgraden over det som er normalen for denne tiden av året. Der lå nivået på 20,69 prosent, ned 1 prosentpoeng fra uken før.

Kan påvirke strømprisen

Hvor mye vannmagasinene er fylt opp, kan påvirke strømprisen. Samme dag som denne artikkelen kommer ut (torsdag), er det en snittpris for strøm på 1,074 kroner per kilowattime (kWh), og en makspris på 1,48 kroner. Samtidig er det ekstremt lave nivå i vannmagasinene. Fyllingsgraden for uke 18 er på 13,8 prosent. Det er bare noen få tideler unna det laveste som noensinne er mål (13,2 prosent).

Midt-Norge gikk inn i høsten med en fyllingsgrad i vannmagasinene som var betydelig over det normale, men i midten av november begynte å kurven å gå bratt nedover. Siden da har mengden vann i magasinene ligget under det normale. I uke 12 var for eksempel fyllingsgraden i Midt-Norge på 24,2 prosent, noe som var fire prosentpoeng under medianen for de siste tyve årene.

Derimot er det mer snø enn normalt, men det får man ikke nytte av før den smelter.

Sjekk Adresseavisens strømprisoversikt her!