Det gjør juni 2022 til den verste børsmåneden i Oslo siden mars 2020, melder Dagens Næringsliv.

Danske Banks sjefstrateg Anders Johnsen tror bunnen ennå ikke er nådd.

– Jeg tror ikke det, for å være helt ærlig. Både det at inntjeningsestimatene kommer til å komme en del ned, samtidig som risikoen for en resesjon i Europa eller USA, eller begge deler, er såpass sterk, kommer til å påvirke markedet utover høsten, sier han til avisen.

Kraftig oljeprisfall

Tirsdagens fall på den oljetunge Oslo-børsen kan dels tilskrives et betydelig fall i oljeprisen. Et fat nordsjøolje ble torsdag ettermiddag omsatt for en snittpris på 109,33 dollar fatet, ned hele 5,5 prosent det siste døgnet.

Oljeanalytiker Helge André Martinsen i DNB Markets sier til NTB at oljeprisfallet dels skyldes at de framtidige oljekontraktene rulleres over på en ny måned, og at det i futures-markedet er spådd lavere oljepris i nærmeste framtid.

Oljekontraktene for august ligger på 114 dollar fatet, mens de som nå rulles ut for september, handles for 109 dollar fatet.

– Det har ikke skjedd noen oljespesifikke ting i markedet i dag, men det har vært en litt sur dag på børsen, som påvirker oljemarkedet. I tillegg rulleres oljekontraktene i dag, så den prisen man ser nå, er preget av at man er i ferd med å vippe over på ny kontraktsmåned, sier han.

Tungvektere ned

Diesel- og bensinprisene var også svake torsdag, noe som ifølge Martinsen er en god indikasjon på at det er etterspørselsbekymringer som sender oljeprisene nedover.

Prisfallet gikk hardt utover oljeselskapene Equinor (-2,44 prosent) og Aker BP (-5,33 prosent), som begge endte kraftig ned. Norsk Hydro fikk det tyngste fallet blant børsgigantene med en nedgang på hele 9,13 prosent, tett etterfulgt av Yara som er ned 6,41 prosent.

Borr Drilling og Autostore Holding snek seg også opp på mest omsatt-lista, men endte med kraftige fall på henholdsvis 24,11 og 13,85 prosent.

Salmar (+2,67 prosent) og Tomra (+1,06 prosent) var de eneste lyspunktene blant de mest omsatte torsdag.

Det var ingen god dag på de toneangivende børsene ellers i Europa heller. DAX-indeksen i Frankfurt er ned 2,73 prosent, CAC 40 i Paris er ned 2,59 prosent, mens FTSE 100 i London er ned 2,33 prosent.