– Vi kjenner mye til metoden og vet mye hvordan de har kommet seg inn, og hvordan de har jobbet i systemene våre. Dette kjenner vi igjen fra russiske hackere, sier konsernsjef Kjell Rakkenes til TV 2.

Rakkenes sier at de er kjent med hvilken russisk hackergruppe som skal ha stått bak angrepet, men sier han ikke vil utdype mer av hensyn til politiets etterforskning.

Nortura håndterte situasjonen i kjølvannet av dataangrepet med en blanding av dyktighet og flaks, sier konsernsjefen.

– Men det er klart at avhengigheten av teknologi introduserer en helt ny sårbarhet-trussel i Norge, sier han.

Dataangrepet rammet selskapet den 21. desember i fjor. De stengte IT-systemene sine, i tillegg til å fjerne internettilgangen på flere av sine driftssteder. Først 3. januar gjenopptok selskapet driften ved hjelp av midlertidige løsninger for å ta igjen arbeidet som måtte utsettes i jula.

Oslo-politiet har etterforsket dataangrepet med bistand fra Kripos. Amedia ble også på samme tid som Nortura rammet av et dataangrep. Det er ikke avdekket noen sammenheng mellom de to angrepene.

Det digitale risikobildet er betydelig forverret, og dataangrep blir stadig et større problem, uttalte Næringslivets sikkerhetsråd (NSR) i vinter.

– Virksomheter som drives av kriminelle og stater, har mye ressurser og tilgang på teknologi som gjør at dette er blitt en industri, sa NSR-direktør Odin Johannessen til NTB