Under følger de ni aller mest leste sakene, og aller øverst på leselista finner vi en sak om salg av en helt spesiell bolig:

1. Bruktbilforhandler står bak luksusvilla-kjøp til over 30 millioner

Villaen ble lagt ut for salg med en prisantydning på 30 millioner kroner. FOTO: DIAKRIT

Eneboligen i Malvik ble i en artikkel høsten før beskrevet som «en helt rå eiendom for de kresne» i salgsannonsen på finn.no.

– Det er vanskelig å sette verdi på en slik eiendom, fordi vi ikke har noe å sammenligne med. Det hadde vært mye dyrere å bygge noe slikt i dag i hvert fall, sa eiendomsmegler i Meglerhuset Nylander, Vidar Stene, til MN24 om prisantydningen på boligen.

2. Leiligheten prises til 27 millioner. Bli med inn i Trondheims lukkede eiendomsmarked

Eiendomsmegler Hans Christian Espenes. Foto: Rune Bendiksen PRIVATMEGLEREN / Adresseavisen

Nest mest lest er altså en annen artikkel om eiendomssalg. Denne gangen er det om den litt mer ukjente delen av det trønderske eiendomsmarkedet.

– Det finnes mange der ute som ikke ønsker å eksponere hjemmet sitt, og derfor velger å selge «off market», sier eiendomsmegler i Privatmegleren, Hans Christian Espenes i saken.

3. Tirsdag går strømprisen til værs: - Ekstreme priser

Saken er fra februar. I snart tre uker hadde prisen per kilowattime ligget på mellom 12 og 16 øre per kilowattime i det midtnorske prisområdet, men denne tirsdag morgenen spratt prisen opp i over to kroner på det høyeste. Dette er ikke i nærheten av det vi har opplevd i det siste, men den dagen var et realt elektrisk støt.

4. Opphørssalg etter 22 år midt i byen: Brutalt

– Den harde virkelighet, sa butikksjefen timer etter å ha hengt opp skiltene, i denne artikkelen fra februar. Butikken var Din Sko i Nordre gate og årsaken til nedleggelse var lav omsetning og dyr husleie, sa driveren.

5. Bedrifter gikk i pluss også uten statlig koronastøtte

Presisjon: Sandvik Teeness lager presisjonsverktøy og er en svært lønnsom bedrift. Hans Petter Tranås (til venstre) og Dermot Healy sjekker at metallet ettter fresing ligger innenfor en toleranse på 1/100 av en millimeter. Foto: Morten Antonsen

Adresseavisen har gjennomgått 8037 søknader fra trønderske bedrifter om penger fra de to statlige støtteordningene som ble etablert i starten av pandemien. Vi koblet søknadene med bedriftenes regnskaper for 2020. På den måten kunne vi se hvordan det første koronakriseåret faktisk ble. Sandvik Teeness AS er en av de 2670 bedriftene i Trøndelag som fikk støtte fra statens generelle ordninger for næringslivet i 2020. På et tidspunkt i det første koronaåret var fire av fem arbeidstagere ved industribedriften permittert. Årsak: Verdensmarkedet for deres produkter var i knestående på grunn av viruspandemien.

6. Takfirma måtte stanse arbeidet umiddelbart

Politiet og Arbeidstilsynet aksjonerte mot en håndverksbedrift i Trondheim. Arbeiderne kunne ikke svare på hvem de jobbet for. En bedrift basert i Trondheim måtte betale dagbøter, blant annet fordi sjefen ikke klarte å legge fram kontrakter eller timelister for ansatte.

7. 78 ansatte rammes av konkurs: - En trist start på året

Trondheim tinghus, der mange av konkursene i Trøndelag avgjøres. Foto: Marthe Hårstad / Adresseavisen

Saken er om et tema som er en gjenganger hos MN24: Bedrifter som går konkurs er noe som angår næringslivet i regionen, og mange er interessert i å følge med på denne type saker. Og etter knappe to år i drift og store økonomiske utfordringer, var det over og ut for Air Montasje.

8. Da kvinnen ble gravid, ble hun sagt opp fra jobben - over Snapchat

Umiddelbart etter at arbeidsgiver fikk vite om vedkommendes graviditet, kom oppsigelsen. Etter tre runder i retten, fikk kvinnen medhold i saken mot arbeidsgiveren.

9. Drømmen knust for de unge gründerne: - Vi er fryktelig lei oss

Robert Guin, en av eierne, står her bak ene steketakka på bakeriet Nordgård. Foto: Leif Arne Holme

Saken er fra en av avisene bak MN24, nemlig Steinkjer24, og handler om Nordgård gårdsbakeri, som startet i 2019. Nå er de konkurs, som det fremkommer av denne saken fra januar.