De to norske selskapene gikk sammen om å levere tilbudet, og vant avtalen i en stor internasjonal konkurranse, melder HRP i en pressemelding på vegne av dem og Framweb. HRP er et nasjonalt selskap, men har også tilhold i Trondheim med rundt 40 medarbeidere.

– Våre to selskaper passet som hånd i hanske også for denne leveransen, sier administrerende direktør i Framweb, Vegard Aune og direktør for sikkerhetsavdelingen i HRP, Carl Axel Hagen.

De to selskapene utelukker ikke videre utstrakt samarbeid i tiden som kommer. Framweb leverer det datatekniske, mens HRP skal stå for kursing og operativ organisering. Det er Framwebs system Group Alert som står i senter av leveransen til Rigspolitiet.

Kritisk kommunikasjon

– Det er et system til kritisk kommunikasjon, som sender ut meldinger til forhåndsdefinerte grupper via sms, talemeddelelser og e-mail, altså mer begrenset enn vårt system Varsling 24, som er et system for befolkningsvarsling i spesifikke områder, sier Aune.

Rigspolitiet ønsket et system som skulle gå inn i den operative beredskapen, opplyser HRP, og til dette ble altså Group Alert valgt.

– Det varsles forhåndsdefinerte grupper med responsmulighet på alle kanaler. Dette gjør det mulig for en operasjonsleder raskt nå personell og samarbeidspartnere ved behov og vite hvem som har mottatt meddelelsen og når de forskjellige kan møte. I Norge vil for eksempel norske redningshunder være en slik gruppe. Videre kan en gjennom systemet bygge opp varsling i forbindelse med forventede scenarier, forklarer Aune.

Internasjonal konkurranse

I leveransen til Rigspolitiet skal Framweb stå for det datatekniske, mens HRP skal stå for kursing, opplæring og den operative tilnærmingen.

– HRP kan med sin kompetanse bidra med rådgiving på den operative oppgaveløsningen og organisering hos Rigspolitiet. Denne kombinasjonen var med på å gjøre dette til en sterk leveranse, der vi vant fram på en langvarig og krevende konkurranse med mange andre internasjonale leverandører, sier Carl Axel Hagen.

Det er ikke oppgitt noen verdi på kontrakten i pressemeldingen fra Framweb og HRP.