Saken oppdateres....

Fredag ble det avsagt dom i rettsstriden mellom Trønder-Avisas styre og eiere, og Polaris Media. I punktet mellom Polaris Media og eierne, vant Polaris frem, mens det endte med frifinnelse for styret i Trønder-Avisa.

I 2022 gikk Polaris Media til søksmål mot en av de andre eierne i Trønder–Avisa, LL Inntrøndelagen, om løsningsrett i aksjer. Polaris vant både i tingretten og lagmannsretten, og dette ble stadfestet av Høyesterett. Mediehuset hadde tre eiere: AS Nord-Trøndelag (52 prosent), LL Inntrøndelagen (38 prosent) og Polaris Media (10 prosent). Dommen gjorde at Polaris Media da fikk overta LL Inntrøndelagens aksjer i Trønder-Avisa på 38 prosent, og gikk da opp til 48 prosent.

Styret i Trønder-Avisa nektet imidlertid å gi samtykke til overdragelsen. Da gikk Polaris Media til søksmål mot styret i Trønder-Avisa og det ene eierselskapet AS Nord-Trøndelag.

I en fersk dom fra Trøndelag tingrett heter det om første punkt i avgjørelsen:

1. AS Nord Trøndelag plikter innen to uker fra rettskraftig dom å medvirke til at styret i Trønder‐Avisa AS gir det nødvendige samtykke til Polaris Media ASA sitt erverv av 856 aksjer i Trønder‐Avisa AS.

2. AS Nord Trøndelag ved styrets leder dømmes til innen to - 2 - uker fra dommens forkynnelse å betale sakskostnader til Polaris Media ASA med kr 763.673 - kronersjuhundreogsekstitretusensekshundreogsyttitre.

Frifinnes

I en annen del av dommen så frifinnes Trønder-Avisa.

Ved stevning av 31. mars 2022 fremmet Polaris i følge dommen først et søksmål med krav om at «styremedlemmene i Trønder-Avisa som var utpekt av AS Nord Trøndelag og LL Inntrøndelagen plikter å omgjøre styrevedtaket av 9. mars 2022 og fatte nytt vedtak hvor samtykke blir gitt, slik det ble anført følger av Avtalens punkt 10, da det ble anført at de samme styremedlemmene ved å nekte samtykke til aksjeervervet har stemt og opptrådt i strid med aksjonæravtalen». Samme dag fremmet Polaris også søksmål mot Trønder-Avisa med krav om at styrevedtaket av 9. mars 2022 kjennes ugyldig, fordi «det ved erverv på bakgrunn av utløst løsningsrett ikke gjelder noe krav om samtykke og fordi samtykkenektelsen uansett». På dette punktet frifinnes saksøkte, og begge parter skal betale sine egne saksomkostninger, heter det i dommen.

– Tar dette til orientering

– Vi tar dette til foreløpig orientering. Vi har ennå ikke noen rettskraftig dom, og jeg har heller ikke rukket å lese den, sier Kolbjørn Almlid, som er styreleder både i Trønder-Avisa og i AS Nord-Trøndelag, til Trønder-Avisa mandag formiddag.

11.58: I en tidlig versjon av denne artikkelen, så var det ufullstendig ingress, som kunne indikere at Trønder-Avisa-eierne kun var dømt i denne saken. Denne ble rettet opp etter kort tid.

MN24, og avisene som utgjør MN24-samarbeidet, er eid av Polaris Media. Ansatte i disse selskapene kan ha aksjer i Polaris Media.