Den andre helgen i mai har Trøndelags bilforhandlere gått sammen for å arrangere en stor bilmesse i Trondheim spektrum.

Inspirasjonen bak bilmessen skal være den årlige bilutstillingen i Genève, Genève International Motor Show. Målet er å skape et «mini-Genève» for nybilinteresserte i Trøndelag, og arrangørene håper på mellom 15 000 og 25 000 besøkende.

Dette skrev Bilnytt tidligere i februar.

– Midt-Norges største bilmesse

Det er selskapet Bil & Trafikk som kontrollerer bilutstillingen – et joint-venture bestående av Trøndelags største bilforhandlere.

Som styreleder i Bil & Trafikk finner man konsernsjefen i Nardo Bil, Rune Wang-Henrichsen.

– Dette skal være Midt-Norges største bilmesse og ideen er å samle hele bilbransjen. Ikke siden 1997 har det vært gjort noe tilsvarende, men i år skal vi sette en ny standard, sier Wang-Henrichsen til Bilnytt.

Bilmessen vil finne sted i Trondheim Spektrum mellom 12. og 14. mai. Arkivbilde. Foto: Christine Schefte

- Dette blir en premium-messe

Ifølge styrelederen skal interessen i nybilmarkedet være svakere nå enn i tidligere år. Han tror messen kan være den perfekte arenaen for å vekke investeringsviljen blant nybilkjøpere.

– Aktører innen ny teknologi rundt elbil, aktører innen ladeinfrastruktur, finans og forsikring, samt rekruttering til bilfagene vil bli invitert er viktig for messen, sier styreleder Wang-Henrichsen.

Sammen med Bil & Trafikk, er også Autopia Expo med på å arrangere messen. Daglig leder for Autopia Expo Trondheim, Stian Isaksen, forteller Bilnytt at messen sikter på å være arena for nybilinteresserte, fremfor kun tradisjonelle bilentusiaster.

- Dette blir en premium-messe, hvor vi vil unngå beach-flagg og masse farger, sier Isaksen

- Dette skal være en messe med opplevelser og masse nyheter. De besøkende skal forlate messehallen og føle at det var verdt pengene, og at dette er en messe de vil komme tilbake til neste år, fortsetter han.