Malermester Røstum AS er konkurs.

Selskapet bygde seg gradvis opp etter stiftelsen i 2015. I 2021 solgte trondheimsfirmaet tjenester for 6,3 millioner kroner, men gikk med underskudd. Årsresultatet ble nesten 600 000 kroner i minus.

Ifølge årsregnskapet hadde selskapet satt av for lite penger på skattetrekkskontoen.

Året før, i 2020, var underskuddet på rett under 700 000 kroner.

Ingen kommentar

Styreleder valgte selv å gi opp, og ba tingretten om å slå selskapet konkurs. Ifølge styreleder var gjelden på cirka 800 000 kroner, og eiendelene verdt knappe 50 000 kroner. Driften hadde opphørt og ingen ansatte var igjen i selskapet.

Torsdag 16. mars var alt over. Knut Dypvik fra advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiik har fått jobben som bostyrer.

MN24 har vært i kontakt med styreleder Frode Røstum. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Prøvde å berge firmaet

Styrelederen bemerket allerede ved behandlingen av 2021-regnskapet at egenkapitalen stod i minus.

«Styret har iverksatt tiltak for å forbedre egenkapitalen og (…) bekrefter at forutsetningene for fortsatt drift er tilstede,» skrev Røstum som kommentar til regnskapet.

Malerfirmaet har ikke offentlige regnskapstall for fjoråret.

Akutt behov

Historisk høy inflasjon og mye usikkerhet rammer særlig de små og mellomstore bedriftene. I 2022 gikk over 3700 norske bedrifter konkurs, ifølge SSB.

Tall fra årets to første måneder viser også en kraftig økning i antall konkurser, og at pessimismen i næringslivet vedvarer for fjerde måned på rad.

Det skriver Google Norge i en pressemelding i forbindelse med lanseringen av Google Veksthus i samarbeid med SMB Norge.

Gjennom digitale kurs, workshops og konferanser er formålet med Google Veksthus å stimulere til vekst, sysselsetting og kompetanseheving i norsk næringsliv.

– Det er et akutt behov for å hjelpe de små og mellomstore bedriftene. De utgjør 99 prosent av det norske næringslivet, og vi er nødt til å motvirke at arbeidsplasser går tapt, sier Tine Austvoll Jensen, norgessjef i Google.