Bankuroen har preget aksjemarkedet også mandag. Oslo Børs er intet unntak, og sank nær 2,5 prosent umiddelbart etter åpning mandag. Men da børsen mandag ettermiddag stengte dørene, var nedgangen snudd til oppgang. Hovedindeksen endte på 1.165,34 poeng, opp 1,07 prosent.

Nedgangen fra start kom blant annet etter helgens oppkjøpsplan for kriserammede Credit Suisse, som hadde et kursfall på over 60 prosent mandag morgen, i tråd med verdsettingen i redningspakken UBS la fram i helgen.

Aksjestrateg Joachim Bernhardsen i Nordea Markets sier til Dagens Næringsliv at han i hovedsak tror at det sentralbankene og myndighetene har gjort er nok til å demme opp.

– De har vært tidligere ute enn hva man ventet, og har kommet med kraftfulle tiltak, men det er fortsatt en usikkerhet rundt bankene og om man etter hvert vil finne flere skjeletter i skapet, sier Bernhardsen.

Alle de største selskapene på hovedindeksen på Oslo Børs endte mandag i pluss. Equinor steg 0,48 prosent, mens DNB og Aker BP lå opp henholdsvis 2,01 og 0,41 prosent. Også Norsk Hydro (+2,41), Yara International (+0,86), Frontline (+4,39) og Telenor (+1,66).

Også oljeprisen startet med nedgang mandag morgen, men lå klokken 16.45 på 72,70 dollar fatet, opp 0,25 prosent.