Eierne av Ivar Lykkes vei åtte har tegnet leieavtale med Stadium Outlet. Dette blir den svenske sportskjedens sjette etablering i Norge, og den første i Trondheim.

– Vi ser muligheten for å knytte til oss en god beliggenhet, et godt lokale og flinke medarbeidere, sier Marthe Tømte, regiondirektør i Stadium Outlet.

Tøff bransje

Kjeden selger merkevarer som Puma, Kari Traa og Adidas. I Norge er kjeden etablert med flere butikker på Østlandet.

– Gjennom å etablere oss i Trondheim har vi stor tro på at vi gjennom vårt brede sortiment kan muliggjøre et aktivt liv for enda flere, sier Tømte.

– Mange butikker sliter med inntjening og store varelagre etter pandemien. Merker dere dette?

– Sportsbransjen er tøff og det merker vi, men vi har god kontroll. Våre butikker leverer veldig godt. Vi har høy konverteringsgrad som følge av et relevant vareutvalg, svarer regiondirektøren.

Stadium Outlet er en del av Stadium Konsernet, som er Sveriges største sportskjede. De utlyser mellom ti og 15 stillinger på Tiller. Disse vil utgjøre totalt 5,5 årsverk.

Marthe Tømte sier Stadium Outlet har skaffet en god plassering på Tiller. Foto: Privat

Gammelt skilt

Varehuset i Ivar Lykkes vei stod ferdig i 1990. Elkjøp var første leietaker. Deretter overtok Lefdal, og så Melhus Motor. Sistnevnte gikk konkurs i oktober 2022.

Butikken på Tiller ble deretter overtatt av et selskap som solgte unna butikkens varer. Denne har nå flyttet ut og huset bygges om.

– Vi pusser opp huset nå. Det skal bli bra igjen, forsikrer Jon Petter Overvik, styremedlem i selskapet som eier bygget.

Forbipasserende har de siste ukene kunne sett en gammel Elkjøp-logo over butikken. Det er altså første leietakers over tjue år gamle skilt.