Totalt var det 222 622 innenlandsflygninger i Norge i fjor, ifølge NRK, som siterer tall fra Avinor. Det innebærer også mange klimautslipp.

I 2019 gikk en gruppe forskere ved NTNU sammen for å se på utslipp fra norsk flytrafikk i detalj. Ett av funnene er at ruten Oslo-Trondheim står for 11 prosent av alle CO₂-utslippene fra innenriks luftfart i Norge. Ruten med størst utslipp, var Oslo-Bodø, som står for 12 prosent av utslippene fra innenriks luftfart.

– Bytrafikken var verst. De største utslippene finner man på ruter som Oslo-Trondheim og Oslo-Bergen. Disse to står til sammen for om lag 20 prosent av utslippene på innenlandsrutene, sier klimaforsker Helene Muri til NRK.

Nordmenn forurenser

Mellom Oslo og Trondheim var det i følge NRK 8168 avganger i 2022. Mellom Trondheim og Oslo var det 8109 avganger. Begge veiene var det i snitt over 22 avganger hver dag.

Mellom Bergen og Oslo og andre veien var det til sammenligning litt over 7200 avganger hver vei.

Det totale flyutslippet per nordmann er også cirka dobbelt så stort når det gjelder CO₂ som både Sverige, Tyskland og Frankrike, ifølge Muris forskning. Det inkluderer både innenlands- og utenlandsflyvninger. Flyreiser innenriks står for to prosent av Norges utslipp, følge SSB.