Rekordbestillingen kommer fra Hydro Karmøy som nå tar i bruk trådløse sensorer i stor målestokk i sin produksjon, melder El-Watch i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Det aktuelle prosjektet dreier seg om overvåkning av temperatur i katodebarrer i aluminiumsceller. Gjennom et samarbeid over tid er nå El-Watch-sensorikken integrert i Hydros skyløsning som sikrer bruk av dataene.

Hydro Karmøy er den aller første bedriften som ruller ut denne typen trådløs overvåkning i så stor målestokk, med mål om å spare betydelige kostnader samt gjøre arbeids- og vedlikholdsprosesser tryggere, melder partene i pressemeldingen.

Ordren representerer en milepæl for teknologibedriften El-Watch fra Rindal.

– Vi er stolte av å ha dratt i land en avtale denne størrelsesordenen, fra en bedrift som Hydro Karmøy, sier salgssjef Tom Eskil Grande i El-Watch.

Tom Eskil Grande. Foto: El-Watch

– Vi har jobbet tett og nært sammen med Hydro-systemet i mange år, og våre ansatte har gjort en uvurderlig jobb over tid som vi nå høster fruktene av, uttaler han videre.

Trådløse IoT-sensorer er gunstige for mange ulike industrielle prosesser, og gir mulighet for kostnadseffektiv overvåkning og monitorering av en rekke parametere. Ofte vil dette være viktig for produksjonsbedrifter som har roterende utstyr, og som vil profitere på sensor-overvåkning for å sikre effektiv drift samt ha fokus på HMS og sikkerhet.

El-Watch AS hadde en omsetning på 20,6 millioner kroner i 2022, med et resultat før skatt på minus seks millioner kroner, viser tall fra kredittinformasjonstjenesten Proff.