Det har nå ankommet et båtlass med nærmere 1000 elektriske pickuper, og bilene kan nå både prøvekjøres og levers raskt til kunder over hele landet, melder Maxus Norge.

– Vi har gledet oss lenge til å lansere Europas første elektriske pickup, og endelig er bilene i landet. Biler har rullet ut til alle forhandlere de siste ukene, og tilbakemeldingene er veldig gode, sier Bernhard Jahnsen, salgssjef i Maxus Norge, i en pressemelding.

Maxus T90 EV pickup er en stor elektrisk pickup med fem seter som standard. Den kan ta ett tonn hengervekt og et tonn nyttelast, og leveres med 88,5 kWt netto batterikapasitet som gir 334 km rekkevidde (WLTP kombinert). Bilen kan hurtiglades fra 20-80 prosent på 45 minutter i normaltemperaturer med maks ladeeffekt på 80 kW.

Den måler 5,37 meter i lengden, 1,9 meter i bredden og 1,80 meter i høyden. Akselavstanden er på 3,15 meter. Fronten ha en tøff grill med tiltalende detaljer. Under panseret finnes en elektrisk motor på 204 hk (150 kW), som genererer et dreiemoment på 310 Nm. I tillegg leveres den med batterivarmer som standard. T90 leveres med bakhjulstrekk.

Fossil-dominans

Pickupmarkedet domineres i dag av fossildrevne 2-setere, ettersom fossildrevne pickuper med fem seter selges med svært høye avgifter - og har derfor et begrenset salgsvolum.

– Vi tror T90 EV fyller et etterlengtet behov og ønske for mange, særlig familier. Mange har en drøm om en pickup i gårdsplassen, men begrensninger i form av seter og avgifter har satt en stopper for mange. Endelig kan man kjøpe en pickup med plass til hele familien, uten å betale over millionen. T90 EV vil konkurrere i samme prissegment som fossildrevne 2-seters pickup.

Jahnsen forteller at de har forhåndsolgt et stort antall biler de siste månedene, men at de har bestilt store ankomster med biler. Han avslutter med at de også vil tilby den som 2-seters varebil.