Av de 50 mest omsatte aksjene var det bare to som økte i verdi, skriver Finansavisen.

Equinor var dagens mest omsatte selskap og falt med 3,07 prosent.

Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for i overkant av 73,7 dollar, ned 2,28 prosent i løpet av dagen.

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management påpeker overfor Finansavisen at oljeaksjene i Norge er svake.

– Det norske markedet frykter nok at vi ser starten på en økonomisk nedtur. Det er ikke bare bankene som leder nedgangen i Norge, men også oljeaksjene, sier han.

Hovedindeksen faller med oljeprisen, men er også påvirket av uro i bankene utenfor Norge. Den tyske storbanken Deutsche Bank faller kraftig i aksjemarkedet. Fredag ettermiddag hadde Deutsche Banks aksjer stupt nesten 9 prosent på Frankfurt-børsen.

De to store amerikanske bankene Silicon Valley Bank og Signature Bank kollapset i begynnelsen av mars. Siden har bølger av uro preget det globale finansmarkedet. For en uke siden kollapset den sveitsiske storbanken Credit Suisse og ble raskt kjøpt opp av rivalen UBS.

De toneangivende børsene i Europa falt også fredag. FTSE 100-indeksen i London hadde falt med 1,52 prosent i 16.30-tida, mens den tyske DAX-indeksen hadde falt med 1,97 prosent. I Paris falt CAC 40-indeksen med 1,99 prosent.