Leder Eigil Knutsen (Ap) i finanskomiteen har sammen med Senterpartiets Geir Pollestad forhandlet med SVs Kari Elisabeth Kaski siden 23. mai. Forhandlingene har dratt seg ut, flere ganger til langt på natt.

Regjeringen kommer ikke til å redusere drivstoffavgiftene, sier Pollestad i Politisk kvarter på NRK tirsdag morgen.

– Drivstoffprisene i Norge er altfor høye. Det kommer ikke av avgiftene, de er relativt like nå som da Frp satt i regjering og alle andre i regjeringen. Det er jo markedsforholdene som presser prisene opp, sier Pollestad.

– Vi ser på en helhet der vi ønsker å styre støtt i en vanskelig tid, der vi bruker store penger på å støtte opp både folk og næringsliv. Så har vi kommet til at vi ikke nå vil redusere drivstoffavgiftene, sier han.

SV-krav

Regjeringen er avhengig av støtte fra SV for å få flertall for budsjettet. Men særlig bistand har gjort det vanskelig å bli enige.

I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett la regjeringen opp til å bruke fire milliarder kroner fra bistandsbudsjettet på flyktninger i Norge. SV mener det er helt feil å kutte i bistand til fattige andre steder i verden og heller bruke pengene her i landet.

SV har også krevd at regjeringens forslag til revidert budsjett må bli bedre på klima og fordeling.

Lange forhandlinger

Etter at finanskomiteens egne frister ble brutt i forrige uke, har forhandlerne ikke hatt noen annen frist å forholde seg til enn selve behandlingen i stortingssalen nå på fredag. En eventuell avtale må legges fram som forslag i salen samme morgen – som også er siste dag før Stortinget tar ferie.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV holder pressekonferanse i vandrehallen i Stortinget tirsdag morgen klokka 9.