Det melder Polaris Media i en pressemelding torsdag morgen.

Nea Radio AS blir med det en del av Polaris Media Midt-Norge AS, etter å ha vært i drift i 37 år med andre eiere. Henning Johansen, direktør med ansvar for lokale mediehus i Polaris Media Midt-Norge AS, sier at de er imponert over den gode utviklingen som har vært i Nea Radio. - Nea Radio ble startet i 1985. Det er ingen tvil om at staben har gjort en meget god jobb over mange år. Med vel 35 000 daglige og 60 000 ukentlige lyttere er Nea Radio den tredje største lokalradioen i Norge. I Trøndelag er radiokanalen den nest største, kun slått av NRK Trøndelag. Dessuten har Nea Radio, sammenlignet med de største konkurrentene i Trøndelag, lykkes meget godt mot yngre lyttergrupper. Selskapet har per i dag en stab på vel 15 årsverk, sier Henning Johansen.

– Opptatt av lyd

– Som mediegruppe i Midt-Norge er Polaris opptatt av lyd som viktig strategisk satsingsområde, da spesielt podkast. Å utvikle sterkere lydmiljøer innenfor konsernet er strategisk viktig. Nasjonalt er konsum av podkast i sterk vekst. Det satses relativt mye fra flere mediehus i konsernet på dette området. Nea Radio har et solid fagmiljø på lyd som vi ser frem til å samarbeide tettere med. Når vi går inn som eier i lokale mediehus, jobber vi for å styrke og videreutvikle mediehusene. Den lokale forankringen er det som gjør disse virksomhetene relevante, tilføyer Johansen.

Polaris Media er også eier av Radio Alta, Radio 1 FM Molde, Radio E6 og Radio Stryn. - De siste 10 årene har vært en utrolig reise for Nea Radio. Vi har gått fra å være en nærradio for Selbu, Tydal og Røros til å bli en flerkanals 24/7 regionradio for hele Trøndelag. Vi er overbevist om det finnes et enda større potensiale for «Verden beste Trønderradio», sier styreleder Jan Erik Steen i samme pressemelding.

I følge kredittinformasjonstjenesten Proff.no så eies Nea Radio AS hovedsakelig av Gudvang Eiendom AS med 24,6 prosent, avisa Arbeidets Rett med 24,6 prosent, Petors AS med 24,6 prosent og Activconsult AS med 14,7 prosent. Resten er fordelt på ulike aksjonærer. Nea Radio hadde 685 000 kroner i minus i 2021. etter plusstall de to årene før der. Arbeidets Rett er forøvrig eid av Amedia, en av Polaris Media sine sterkeste konkurrenter i Midt-Norge.

– Unikt miljø

- Polaris Media Midt-Norge representerer, gjennom sitt eierskap i mange mediehus i Trøndelag, et unikt redaksjonelt miljø som det ligger et stort synergipotensial i for begge parter, tilføyer Stian Elverum, daglig leder i Nea Radio. Polaris Media eier fra før 67 mediehus, syv trykkerier og seks distribusjonsselskaper i Norge og Sverige, og har eierandeler i 18 andre selskaper. Konsernet har hovedkontor i Trondheim og omsatte i 2021 for 3,7 milliarder kroner.

Polaris Media eier også MN24, som er et samarbeidsprosjekt mellom Adresseavisen, Avisa Sør-Trøndelag, Brønnøysunds Avis, Bladet, Fosna-Folket, Hitra-Frøya, Innherred, Opp, Steinkjer24, Stjørdals-Nytt og Trønderbladet.