Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene i Trondheim med 1,0 prosent. Det er sterkere sammenlignet med Bergen (+0,8 prosent) og Stavanger (+0,2 prosent, men tilsvarende som i Oslo (+1,0 prosent). Det skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

Hittil i år har boligprisene i Trondheim steget med 5,2 prosent. Det er en svakere vekst enn i Stavanger (+10,4 prosent), Bergen (+7,9 prosent), og i Oslo (+6,2 prosent).

En prosent på landsbasis

Ifølge Eiendom Norge er det i april solgt 449 boliger i Trondheim, som er tilnærmet likt med samme måned i fjor. Hittil i år er det solgt 1823 boliger. Dette er 5,7 prosent flere sammenlignet med samme periode i 2022.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned var 31 dager i Trondheim, noe som var raskere enn landet for øvrig som hadde et snitt på 40 dager.

Medianboligen i Trondheim koster nå 3 585 848 kroner ifølge Eiendom Norge.

På landsbasis steg boligprisene med en prosent i april. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,7 prosent. Så langt i år har boligprisene i Norge steget med 6,8 prosent.

– Boligprisene steg kraftig i april etter en sterk utvikling også i mars. I lys av at styringsrenten nå er kommet opp på det høyeste nivået siden 2008 er utviklingen oppsiktsvekkende. Boligmarkedet er mindre rentesensitivt enn mange trodde, også vi, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

50 prosent over prisantydning

Banksjef i Nordea Trondheim, Magnar Meslo, tror ikke det blir en større nedgang i prisene i boligmarkedet med det første.

– Prisene holder seg høyt, og våre økonomer tror et eventuelt prisfall i boligmarkedet vil bli ganske beskjedent, med mellom to til fem prosent ut året, sier han.

Leder analyse og strategi i Eiendomsmegler 1, Jan Håvard Valstad, peker på at det fremdeles er relativt få brukte boliger for salg i Trondheim. Dette fører til godt oppmøte på de visningene som holdes og god interesse rundt de boligene som er priset riktig.

Tall hentet ut av Eiendomsmegler 1 viser at det var budrunde på rundt 50 prosent av boligsalgene i Trondheim i april, og at disse gikk over prisantydning. Cirka 15 prosent av boligene ble solgt på prisantydning og cirka 35 prosent under.

– I gjennomsnitt gikk alle boliger solgt etter cirka en måned i markedet, og for cirka 2,5 prosent over prisantydning. Da betyr det at de boligene som har størt interesse, blir solgt i løpet av en til to uker etter førstegangsannonsering og til en pris godt over prisantydning, sier Valstad og legger til:

– Selv om boligkjøperne har fått økt rente og økte kostnader er de bevisste på hvilken pris de betaler. For dem som skal selge bolig er det derfor vitkig å treffe rett på prisantydningen for å få nok interessenter og et raskt og godt salgsresultat.