Wenaasgruppen har dermed solgt sin virksomhet i Russland. Selskapet har hatt en stor portefølje med russiske hotelleiendommer. Av konsernets 28 hotelleiendommer, utgjør den russiske porteføljen 10 eiendommer med til sammen over 4000 rom. Seks av hotellene ligger i St. Petersburg, to hoteller er i Moskva, ett er i Murmansk og ett er i Ekaterinburg, melder Estate.

Det største hotellet som Wenaasgruppen nå selger, er Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya Hotel & Congress Center i St. Petersburg. Eiendommen har et samlet areal på 104 000 og huser 1178 rom, ifølge Estate.

Til tross for pandemien som rammet Russland hardt i 2020 og 2021, oppnådde Wenaasgruppens datterselskap Wenaas Hotel Russia AS et resultat før skatt på 127,5 millioner kroner i 2021. Den bokførte egenkapital til Wenaas Hotel Russia AS var 1,57 milliarder kroner.

Wenaasgruppens datterselskap Wenaas Hotel Russia har inngått avtale med russiske Cosmos Hotel Group om salg av sine ti hoteller, ifølge en pressemelding, som Estate siterer.

Etter salget sitter Wenaasgruppen igjen med 18 hoteller i byer og ved flyplasser i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Tsjekkia og Spania, med nærmere 7800 rom.

Det var Finansavisen som skrev om saken først, skriver Estate.