Han kommer fra stillingen som forskningsleder i samme avdeling, melder Sintef i en pressemelding.

Reitaas vil lede en avdeling som utvikler bærekraftige løsninger for transport, mobilitet og infrastruktur. Avdelingen har spesialkompetanse innen bærekraftig mobilitet, automatisering og digitalisering, grønn omstilling samt fysisk og digital infrastruktur. Reitaas tiltrer stillingen 1. september.

– Vi synes det er flott med karriereutvikling i egen bedrift og er derfor stolte over å kunne utnevne Terje Reitaas til ny forskningssjef. Terje har en spennende bakgrunn både som forsker og forskningsleder i avdelingen, fra tidligere jobber i Statens Vegvesen og som styremedlem i ITS Norway, sier konserndirektør Siri Hunnes Blakstad i Sintef.

– Angår alle

Reitaas er utdannet bachelor i IKT og Master of management fra NTNU. Han har erfaring fra forretningsutvikling og som forskningsleder i Sintef siden 2015, fra Statens Vegvesen som prosjektleder og utviklingsleder innen IT og ITS på nasjonalt nivå.

– Mobilitet er noe som angår absolutt alle i samfunnet. Sintefs forskere er dyktige og motiverte, og det er utrolig interessant å få være med på å påvirke hvordan mobiliteten i samfunnet utvikler seg framover, sier Terje Reitaas.