Trondheim og Trøndelag er vertskap for Bocuse d’Or Europe i 2024. Nå er det altså klart at reiselivsveteranen May Britt Hansen går til stillingen som prosjektleder for mesterskapet. Hansen kommer fra stillingen som prosjektleder for Europeisk matregion (ERG), og har hatt flere sentrale roller innen matkultur og reiseliv i Midt-Norge gjennom flere år.

May Britt Hansen var en av elleve søkere til stillingen. Hun tiltrer 1. januar 2023, opplyser Trøndelag fylkeskommune.

– Vi i styringsgruppa for Bocuse d’Or er svært glad for at vi får en så kvalifisert og dyktig prosjektleder som May Britt Hansen. Som prosjektleder for Trøndelag og Trondheim som Europeisk matregion i 2022, har May Britt vist at hun har stor evne til å utvikle og lede satsinger som involverer hele matmiljøet i Trøndelag, sier Kirsten Indgjerd Værdal som er direktør for plan, næring og kulturminner i Trøndelag fylkeskommune og medlem av styringsgruppa for Bocuse d’Or Europe, til fylkeskommunens egne nettsider.

Kokkekunst-EM

Bocuse d’Or Europe er et stort internasjonalt arrangement som er tildelt Norge med Trøndelag som arena og vertskap i 2024. Det er Trondheim kommune, Næringsforeninga i Trondheimsregionen og Trøndelag fylkeskommune som eier prosjektet i Trøndelag.

Bocuse d’Or er uoffisielt VM i kokkekunst. Bocuse d’Or Europe blir dermed uoffisielt EM i kokkekunst. I mars 2024 vil 20 europeiske nasjoner innta Trondheim Spektrum og delta og kjempe om tittelen europamester i kokkekunst og om ti plasser til VM i Lyon i 2025.

Overordnet får May Britt Hansen ansvaret for å planlegge, koordinere og lede gjennomføringen av prosjektet i sin helhet, opplyser fylkeskommunen videre.