Bare 5 av 23 dager hittil i januar har persontogtrafikken i Norge hatt en punktlighet på 90 prosent eller mer, skriver Aftenposten.

Bane Nors egen punktlighetsstatistikk viser at 82,8 prosent av togene har vært punktlige så langt i 2023. Det er langt under Bane Nors mål på 90 prosent.

Tallene er særlig svake for rushtrafikken i Oslo. Så langt i år har mer enn hvert fjerde tog vært mer enn 4 minutter forsinket.

I januar i fjor hadde trafikken en punktlighet på 90,6 prosent.

– Vi har dessverre startet året med flere feil og hendelser enn i fjor, og dette påvirker også punktligheten, skriver direktør for Drift og teknologi i Bane Nor, Sverre Kjenne, i en epost til Aftenposten.

I Ukraina er over 300 jernbanearbeidere så langt drept i Russlands angrepskrig mot landet og russerne har angrepet både strømnett og jernbaneinfrastruktur. Likevel er togene i rute, ifølge den ukrainske jernbanens punktlighetsstatistikk for enkelte dager i januar.

8. januar var 95 prosent av alle avganger i Ukraina i rute. I Norge var det samme tallet 83,6 prosent. 12. januar var 95 prosent av alle avganger i rute. Samme dag var punktligheten på jernbanen i Norge 84,4 prosent, skriver Aftenposten.