Selskapet er det første nordiske selskap som noen gang har blitt nominert til en av innovasjonsprisene under festivalen i Austin. Prisen tildeles i kategorien SXSW Innovation Award Audio, skriver selskapet selv i en epost til MN24.

Med sin teknologi viser Nomono vei for hvordan produsenter av podcaster og journalister kan gjøre lydopptak.

Jonas Rinde som er administrerende direktør i selskapet er strålende fornøyd med prisen:

– Dette er for godt til å være sant, og jeg har klypt meg selv i armen flere ganger for å være sikker på at det faktisk stemmer, sier han.

Gjev pris

– Dette er en av de absolutt gjeveste innovasjonsprisene vi kan vinne, og det gir oss selvfølgelig en fantastisk start når Nomono lanseres for fullt senere denne våren. Vi har jo alltid visst at vi har et unikt og fabelaktig produkt, men nå vet hele verden det samme oss, fortsetter den godt fornøyde toppsjefen.

Nomono var en av fire finalister til å vinne prisen SXSW Innovation Award Audio, som ble delt ut på Austin Convention Center i Texas USA mandag ettermiddag.

SXSW er blitt en av verdens største og mest innflytelsesrike festivaler og konferanser for en lang rekke bransjer, deriblant teknologi og innovasjon. Mellom 160 000 og 200 000 besøker festivalen hvert år.

Nomono Sound Capsule er et selvstendig opptakssett som tar lydopptak, og som deretter kobles til det som heter Nomono Cloud. Her vil lydfilene sikkerhetskopieres, og behandles av en AI-drevet teknologi. Deretter kan produsenten av podcasten eller journalisten starte sin redaksjonelle behandling.

– Med Nomono Sound Capsule og Nomono Cloud forenkler vi opptak uten å ofre høykvalitetslyd. Nå kan de som lager podcaster og journalister fokusere mer på selve innholdet, i stedet for å gjøre kjedelige teknologijusteringer. Dette er en ny æra for podcasting, mener Rinde.

– Spennende tid

Nomono er en bærbar, alt-i-ett feltopptaksløsning. Mikrofonene festes helt enkelt i krage og hals på klærne til de som snakker. Nå er man ikke lenger avhengig av separate feltopptakere, mikrofoner, miksere og annet tilbehør, forklarer Rinde.

– Denne type verktøy vil åpne opp helt nye opplevelser for alle som produserer lyd, og til syvende og sist også for lytterne. Det er en utrolig spennende tid for podcastindustrien, og Nomono kommer til å fortsette arbeidet med ytterligere teknologiske innovasjoner som vil bety mye for denne industrien!

Nomono er i følge Proff.no eid av Sintef Venture V (28,39 prosent), Spintop Investment Partners III (12,59 prosent), Investinor (10,38 prosent), Audiot (6,3 prosent) og resten av ulike andre aksjonærer.